'Ellerinin Hamuruyla' Öğrencilere Burs Veriyorlar

Çoğunluğunu emekli kadın öğretmenlerin oluşturduğu Yardım Sevenler Derneği Kırşehir Şubesi yöneticileri, yıl boyunca yaptıkları mantı ve böreklerden elde ettikleri gelirle 60 öğrenciye burs veriyor Şube başkanı Büyüksaraçoğlu:'Eğitime katkı anlamında az da olsa fayda sağlamaya çalışıyoruz. Yıllardır burslarımız devam ediyor'

ABDULLAH YILDIZ - Çoğunluğunu emekli kadın öğretmenlerin oluşturduğu Yardım Sevenler Derneği Kırşehir Şubesi yöneticileri, yıl boyunca yaptıkları mantı ve böreklerden elde edilen gelirle 60 öğrenciye burs vererek, eğitimlerine gönüllü destek sağlıyor.

Kırşehir Belediyesinin Kadın Emek Pazarı'nda tahsis ettiği yerde faaliyetini yürüten Yardım Sevenler Derneği Kırşehir Şubesi yönetiminde, 5'i emekli öğretmen olmak üzere diş hekimi, öğretim görevlisi ve ev hanımı kadınlar yer alıyor.

Yaşları 40 ile 75 arasında değişen 9 kadın, yıl boyunca yaptıkları mantı ve böreklerden elde ettikleri gelirle üniversite öğrencilerine burs veriyor. Kadınlar, öğrencilere burs sağlamak ve kentin kültürel değerlerinin tanıtımı için fuarlara da katılıyor.

Derneğin şube başkanı Nurten Büyüksaraçoğlu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Yardım Sevenler Derneğinin Kırşehir Şubesi'nde 19 yıldır başkanlık yaptığını, diğer yöneticilerin de katkılarıyla hayır işleri yürüttüklerini söyledi.

Ahi Çarşısı'nda büroları olduğunu, Kadın Emek Pazarı'ndaki yerlerinde de mantı ve börek yapıp sattıklarını ifade eden Büyüksaraçoğlu, şöyle devam etti:

'Bunların geliriyle 60 üniversite öğrencisine burs veriyoruz. Eğitime katkı anlamında az da olsa fayda sağlamaya çalışıyoruz. Yıllardır burslarımız devam ediyor. 18 yıldır dernek başkanıyım, gönüllü olarak bunu devam ettiriyoruz. Tabii bunun öncesi de var. Daha önceleri ilkokula kadar burs veriyorduk. Talep çok olunca yetişemedik. Şimdi sadece üniversite öğrencilerine burs verebiliyoruz.'

- Ramazanda öğrenciler için mantı büküyorlar

Ramazan ayında da öğrenciler için mantı yaptıklarını anlatan Nurten Büyüksaraçoğlu, 'Halkımızın da bize destek vermesini istiyoruz, diliyoruz. İhtiyacı olanların yanında olmaya gayret ediyoruz. Kırşehir kültürünün tanıtılması için de dernek olarak faaliyetler yürütüyoruz.' dedi.

Derneğin yönetim kurulu üyesi 75 yaşındaki İsmet Karagüllü de 9 arkadaşıyla öğrencilere katkı yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Başka kadınların da zaman zaman kendilerine destek verdiğini anlatan Karagüllü, 'Buradan elde ettiğimiz geliri üniversite talebelerine burs olarak gönderiyoruz. Bunu yaparken öğrencilere katkı yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan ayında sabahtan akşama kadar buradayız. Mantı büküyoruz. Bunu şevkle yapıyoruz. Bir talebenin ihtiyacına merhem olmak bile bize büyük bir mutluluk veriyor. Çeşitli fuarlara katılarak satış yapıyoruz.' diye konuştu.
Kaynak: AA