Brent Petrolün Varili 47 Dolardan İşlem Görüyor

Brent petrolün varil fiyatı, toparlanma çabasıyla 47,08 dolardan işlem görmeye başladı.

Brent petrolün varili, dün 46,78 dolardan güne başlamış ve gün içinde en yüksek 47,18 doları görmüştü. Bu sabah güne 46,80 dolardan başlayan Brent petrolün varil fiyatı, saat 09.50 itibarıyla yüzde 0,6 artarak 47,08 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas (WTI) türü ham petrolün varili ise 44,56 dolardan alıcı buldu.

Artan ABD stokları, Nijerya ve Libya’da artan üretim ile Irak ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin üretim kısma kararına rağmen artan üretimleri, fiyatlardaki toparlanma çabalarını sınırlıyor.

ABD'nin ham petrol üretiminin, bir önceki haftaya göre, günlük ortalama 12 bin varil artarak son 17 haftanın 15'inde artış göstermesi petrol fiyatlarındaki baskılamanın devam etmesinde etkili oldu.

Petrol piyasasında gün içinde Baker Hughes'in açıklayacağı haftalık sondaj kule sayısı verileri izlenecek.

Küresel piyasalarda bugün, Avro bölgesi mayıs ayı enflasyon verileri, ABD mayıs ayı konut başlangıçları, mayıs ayı inşaat izinleri ve mayıs ayı Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verileri takip edilecek.

Uzmanlar, Brent petrolde teknik olarak 46,98 ile 47,01 dolar aralığının direnç bölgesi, 46,93 ile 46,96 dolar aralığının ise destek seviyesi olarak izlenebileceğini belirtiyor.

Kaynak: AA