Bağımsız Isparta Milletvekili Okutan Açıklaması

'Kılıçdaroğlu'nun adalet talebiyle yürümesine, hiçbir şerh koymadan, amasız, lakinsiz destek veriyorum'.

Bağımsız Isparta Milletvekili Nuri Okutan, 'Kılıçdaroğlu'nun adalet talebiyle yürümesine, hiçbir şerh koymadan, amasız, lakinsiz destek veriyorum.' dedi.

Okutan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin davada tutuklanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'na destek için 'adalet' yürüyüşü başlattığını anımsattı.

'Damatların salıverildiği bir ortamda' davanın Yargıtay aşaması beklenmeden Berberoğlu'nun tutuklanmasının tepki çekmesinin doğal olduğunu belirten Okutan, 'Adaletsizliğin zirve yaptığı bir dönemde, Kılıçdaroğlu'nun 'adalet' diyerek ayağa kalkmasını ve yürüyüşe geçmesini son derece önemli buluyorum. Kılıçdaroğlu'nun adalet talebiyle yürümesine, hiçbir şerh koymadan, amasız, lakinsiz destek veriyorum.' ifadesini kullandı.

MİT tırları olayı ve sonrasında yaşananlar konusunda, iktidarda devlet aklını, anamuhalefette ise demokratik sağduyuyu görmemekten şikayet eden Okutan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devleti yönetme tarzını, CHP'nin de muhalefet tarzını eleştirerek, bu tavırların devleti sıkıntıya soktuğunu öne sürdü.

Okutan, kimsenin konunun ülkeye maliyetini hesap etmediğini savunarak, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın çözüm için devreye girmesini istedi.

Milletvekilerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına da değinen Okutan, 'Berberoğlu olayı gösterdi ki PKK bahane. Kapı bir kere açıldıktan sonra işin nerelere gideceği meçhul.' diye konuştu.

Okutan, Meclis İç Tüzüğünün de oldu bittiyle değiştirilmek istendiğini öne sürerek, bunun muhalefeti güçten düşüreceğini ve ilerleyen süreçte iktidardakilere de zarar vereceğini kaydetti,
Kaynak: AA