AYBÜ'de AB Projesi Açılış Toplantısı Yapıldı

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde (AYBÜ) Suriyeli öğrenciler için eğitim müfredatı hazırlanması amacıyla hazırlanan Erasmus Plus Projesi'nin açılış toplantısı yapıldı.

AYBÜ öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından geliştirilen 'Kayıp Kuşak Yok: Suriyeli Çocuklar İçin Müfredat Geliştirelim, Mülteci Çocukları Unutmayalım' isimli AB Erasmus Plus Projesi'nin açılış toplantısı, Esenboğa Külliyesi'nde yapıldı.

Ürdün, İsveç, Letonya ve Fransa'dan eğiticiler, öğretmenler, öğrencilerin ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan AYBÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, dezavantajlı çocuklar için geliştirilecek müfredatın önemine işaret etti.

Suriye'de olduğu gibi dünyanın birçok ülkesinde iç savaşlar nedeniyle öğrenim çağındaki milyonlarca çocuğun mülteci durumuna düştüğüne dikkati çeken Doğan, hazırlanacak projenin her yönüyle uluslararası öneme sahip olduğunu vurguladı.

Yaklaşık bir hafta sürecek proje çalışması için Ürdün, İsveç, Letonya ve Fransa'dan gelen misafirleri üniversitelerinde ağırlayacaklarına değinen Doğan, 'İnşallah sonucu güzel olacak bir çalışma olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Bu konuda çalışan tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.' diye konuştu.

Doğan, bir haftalık çalıştayın ardından sonuçlarının yayınlanacağını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından katılımcılara üniversitenin üzerinde çalıştığı çocuk üniversitesi ve müfredatı hakkında bilgiler verildi.

Kaynak: AA