AK Parti Mardin Milletvekili Miroğlu Açıklaması

'(CHP'nin Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşü) 'Biz bu kararı tanımıyoruz adalet istiyoruz' demek insanların adalet duygularını istismar etmektir'.

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, CHP'nin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşüne ilişkin, ''Biz bu kararı tanımıyoruz adalet istiyoruz.' demek insanların adalet duygularını istismar etmektir.' dedi.

Milletvekili Miroğlu, bir düğün salonunda verdiği iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Mardin'in ve bölgenin huzura kavuştuğunu söyledi.

Sokaklarda sahura kadar gezdiğini ve çok güzel bir tablo ile karşılaştıklarını kaydeden Miroğlu, turizmin geliştirilmesi için çeşitli çalışmalar yapıldığını vurguladı.

Farklı dini ve etnik yapıların yıllarca kardeşçe yaşadığını, iftara Süryani cemaatinin temsilcilerinin katıldığını kaydeden Miroğlu, 'İftarımıza katıldıkları için teşekkür ediyoruz. Onlar bizim gözbebeğimiz. Onlar bizim bir zamanlar kaybettiğimiz ama şimdi yeniden kucaklaşmamız gereken kardeşlerimiz.' ifadelerini kullandı

- 'Bizim adalet duygularımız çok şükür çok sağlamdır'

CHP'nin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşüne değinen Miroğlu, adalet duygularının istismar edildiğini kaydetti.

Berberoğlu'nun suç işlediğinin mahkeme kararıyla sabitlendiğini işaret eden Miroğlu, şunları dedi:

'Hafifletici sebeplerde göz önünde bulundurularak müebbet hapis cezası 25 yıla indirilmiş. 'Biz bu kararı tanımıyoruz adalet istiyoruz.' demek insanların adalet duygularını istismar etmektir. Bizim adalet duygularımız çok şükür çok sağlamdır. Bu tür yürüyüşlerle sarılacak gibi de görünmüyor.'

İftara, AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen, Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz ve Süryani Cemaatti mensupları ile çok sayıda davetli katıldı.
Kaynak: AA