Adana'daki FETÖ/PDY Davası

'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle haklarında dava açılan aralarında meslekten ihraç edilmiş polis ve öğretmenlerin bulunduğu 63 sanığın yargılanmasına devam edildi Duruşmada 3 sanık ev hapsi kararıyla tahliye edildi.

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan aralarında meslekten ihraç edilmiş öğretmen ve polis memurlarının bulunduğu 17'si tutuklu 63 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Ali Yılmaz, Murat Özcan, Cuma Ali Keçe, Selim Çevirici, Ercan Kurtgöz, Hüseyin Durmuş, Seral Ünsal, Halil İbrahim Kınalı, İbrahim Karatosun, İbrahim Karatepe, Erdinç Zincirkıran, İlhami Karakuş, İbrahim Erdoğan, Zekeriya Çam, Mahmut Urhan, Yunus Demir ve Mustafa Koray Nehirli ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Sanıklardan Karatepe savunmasında, terör örgütünün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını iddia ederek 'Benim hakkımda polis memurlarına ByLock programını dağıttığım iddiası var. Ben bu programı kimseye dağıtmadım. Ayrıca terör örgütüne ait bu programı kullanmadım.Tahliyemi ve beraatimi talep ederim.'' ifadesini kullandı.

Diğer sanıklar da üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Ali Yılmaz, Cuma Ali Keçe ve Hüseyin Durmuş'u ev hapsi kararıyla tahliye ederek duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA