Yaş Çayda Rekolte Düştü, Kalite Arttı

RTB Başkanı Erdoğan: 'Sezona rekolte bakımından yüzde 25 eksikle girdik. O yüzden kalite yukarıya çıkacak ve bu, raflara yansıyacaktır'

Rize Ticaret Borsası (RTB) Başkanı Mehmet Erdoğan, yaş çay sezonuna rekolte bakımından yüzde 25 eksikle girdiklerini, buna bağlı olarak kalitenin yukarı çıkacağını belirtti.

Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Doğu Karadeniz'de her yıl mayıs ayının ilk haftasında, yaş çayda birinci sürgün döneminin başladığını anımsattı.

Yaş çay kampanyasının ekim ayı ortasına kadar devam ettiğini kaydeden Erdoğan, çay hasadının bu yıl hava koşullarının elverişsiz olması nedeniyle biraz geç başladığını aktardı.

Erdoğan, yaş çay sezonunun geç başlamasına bağlı olarak rekolte bakımından da sezona eksik girildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

'Sezona rekolte bakımından yüzde 25 eksikle girdik. O yüzden kalite yukarıya çıkacak ve bu raflara yansıyacaktır. Bu durumu iyi değerlendirmek gerekir. Hem ÇAYKUR hem de özel sektör olarak raftaki yapay dengeyi sağlamamız gerekiyor. Vatandaşımız kalite yükseldikçe bir kilo çaydan daha çok dem alacaktır ama maliyet artacaktır. Elinizde çay olmadığı zaman var olan çay değer kazanacak. Bu algı topyekun hem üreticiye hem de tüketiciye olumlu yansıması için elimizdeki ürünün değerini bilmemiz gerekiyor.'
Kaynak: AA