Yalçın Topçu'dan Ankara Özel Harekat Şube Müdürlüğüne Ziyaret

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Topçu, Ankara Özel Harekat Şube Müdürlüğünü ziyaret etti. Ziyarette Ankara Özel Harekat Şube Müdürü Eraslan Er’in önderliğinde Özel Harekat Şubesinin katkılarıyla düzenlenen şehitliği ziyaretin ardından Kur’an okundu. Topçu, “Bugün şehitlerinin maneviyatıyla ünlü, aslanların karargahındayız. Eraslan müdürüme çok teşekkür ediyorum. ‘Aslan yattığı yerden bellidir’ derler ya hani, bu pırıl pırıl aslan karargahında çok az imkanlarla, müthiş bir dizaynla,1987’deki ilk özel harekatçı şehitten itibaren bir şehitlik oluşturmuşlar. Onları hatırlamak, onları gelecek nesillere taşımak için. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

Topçu, şunları kaydetti:

“15 Temmuz FETÖ kalkışması arkasındaki emperyal güçlerin Türkiye Cumhuriyeti’ne açtığı o amansız savaşın yıl dönümüne yaklaşıyoruz. Polisimizin ve Özel Harekatımızın milletimizin en ön safındaki gayretleri, şehit ve gazilerimizin kanıyla tarihe altın harflerle yazılmıştır. Şehitlerimiz ve gazilerimizin toprağa dökülen kanları bu toprakların kıyamete kadar bize vatan olacağının mührüdür. Rabbim şehadetlerini kabul etsin, bizleri de şefaatlerine nail etsin. Biz o geceyi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, o günkü Ankara Valisi ve Ankara Emniyet Genel Müdürü ile beraber yaşadık. Ankara Özel Harekat Şubesinin bir özelliği var. Ankara Özel Harekat Şube o gece Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni kollayarak, bir tane masumun burnunu kanatmadı. Çünkü eğer onlar olmasa yukarıdan helikopterlerle silah doğrultup talimatla ellerimizi kelepçeleyip fotoğraf alacak, ardından Cumhurbaşkanı’nın makamına oturup bir poz da oradan çektirip halkın dayanma gücünü elinden alacaklardı. İşte aslanlar bu zulmün önündeki son engel olmuşlardır.”

Ankara Özel Harekat Şube Müdürlüğündeki bu şehitliğin bütün devlet erkanı tarafından bilinmesi gerektiğini vurgulayan Topçu, “Bizim aslanlarımızın zaten devletten madden bir beklentileri yok. Zaten vatan için can ortaya koymanın para pul ile ölçülme imkanı yok. Onlar bu milletin sevdalıları, delileri, serdengeçtileri, alperenleri. Devlet her bir kademesindeki görevlisinin, milletimizin buranın varlığından haberdar olmalarını istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Yapacakları bir an evvel Türk Devleti’nin şefkatine, büyük Türk milletinin merhametine sığınmalarıdır”

Terörle mücadeleye değinen Topçu, “Türkiye epeydir terör örgütleri adı altında Batı emperyalizmiyle sıcak savaş içindedir. Bağımsız politikalar yürüttükçe saldırıların şiddeti de artmaktadır. Ama nafile çabalar bunlar. Türkiye terör örgütlerinin sahiplerine diz çökmediği gibi bu tasmalı zavallıları tekne kazır gibi kazımaktadır. Terör bu ülkenin ne semalarında ne de arzında bir metrekare bile ihanet sahası bulamayacaktır. Bunları it gibi kazdıkları çukurlara gömdüğümüz gibi, dağlarımızdan da, ovalarımızdan da, şehirlerimizden de temizliyoruz, temizleyeceğiz. Sahipleri onları kurtaramayacak. Yapacakları bir an evvel Türk Devleti’nin şefkatine, büyük Türk milletinin merhametine sığınmalarıdır” çağrısında bulundu.

"Türkiye uydu bir terör PKK-PYD devletçiğine fırsat vermeyecektir"

Irak ve Suriye’de terör devleti kurulmasına izin verilmeyeceğini belirten Topçu, “Türkiye her ne olursa olsun Irak ve Suriye’de uydu bir terör PKK-PYD devletçiğine fırsat vermeyecektir. Rakka operasyonunda Türkiye konusunda isteksiz ve ikiyüzlü davranan emperyal koalisyonun amacı da zaten böyle uydu bir devlet kurmaktır. Bu Türkiye için sadece kırmızı çizgi değil, kıpkızıl bir ufuktaki varlık yokluk meselesidir. Dolayısıyla zerre taviz verilmeyecektir. Ya olacağız ya öleceğiz” dedi.

Topçu, sözlerine 1995 yılında Siirt’te hain terör örgütü ile çatışırken şehit olan Adil Yıldız’ın evladının yazdığı, “Sizleri anlatmaya kelimeler yetmez, Yanıktır gönüllerimiz, yüzümüz gülmez, Yüce Rabbimin sözüdür, Şehitler ölmez, Nasıl kıydınız Özel Harekata?” şeklindeki dörtlükle son verdi.
Kaynak: İHA