TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması

'Babalar Günü dolayısıyla harcanacak rakamın, bu yıl 5 milyar lirayı geçmesini temenni ediyoruz'.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Babalar Günü dolayısıyla yapılacak harcamanın, bu yıl 5 milyar lirayı geçmesini beklediklerini belirtti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Babalar Günü'nde yapılan alışverişlerin hem babaları hem de esnafı mutlu ettiğini, küçük dahi olsa bir hediye almanın hem onların hem de esnafın yüzünü güldürdüğünü ifade etti.

Anneler Günü, Babalar Günü gibi özel günlerde yapılan alışverişin, normalden 2-3 kat fazla olduğunu vurgulayan Palandöken, herkesin bütçesine göre bir hediye alabilmesi için indirimlerin yapıldığına dikkati çekti.

Palandöken, annelere yapılan harcamaların babalara göre daha çok olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

'Nakit alımlar hariç geçen yıl Anneler Günü’nde 5,8 milyar lira harcanırken, Babalar Günü harcamaları 4,5 milyar lira olarak kayda geçti. Babalarımız da annelerimiz kadar değerli ve özeldir. Bu sebeple bu rakamın, bu yıl 5 milyar lirayı geçmesini temenni ediyoruz. Evimizin direkleri, koruyucu kahramanlarımız babalarımızın bu özel gününü kutlar, tüm babalara ve baba olmayı bekleyenlere aileleriyle mutlu bir hayat dilerim.'
Kaynak: AA