Taşımacılık Vaadiyle Dolandırıcılık

İstanbul'da şehirler arası yük taşımacılığı yapma vaadinde bulundukları 20 firmayı dolandırdıkları iddia edilen 14 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da, çok sayıda firmayı şehirler arası yük taşımacılığı yapma vaadiyle dolandırdığı öne sürülen 14 şüpheli yakalandı.

Alınan bilgiye göre, şehirler arası yük taşımacılığı yapan Rıfat U. (39) ve birlikte çalıştığı kişiler, internet siteleri üzerinden iletişime geçtikleri firmaların yetkilileri ile mallarını ucuza taşıyacaklarını belirterek anlaşma yaptı.

Firmaların depolarından malları tırlara yükleyen şüphelilerin yükleri adreslere teslim etmeyip, telefonlarını kapatarak dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla haklarında şikayette bulunuldu.

Şikayetler üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

Ekipler, teknik ve fiziki çalışmanın ardından kimliklerini ve adreslerini belirledikleri şüphelilerin yakalanması için operasyon düzenledi.

Operasyonda, Rıfat U'nun da aralarında bulunduğu 14 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin, firma yetkilileri ile şehirler arası yük taşımacılığı yapma vaadiyle sözleşme yaptıkları, malları tırlara yükledikten sonra Tuzla'da kiraladıkları bir depoya indirdikleri ve bir süre sonra piyasaya spot ürün olarak sattıkları belirlendi.

Şüphelilerin bazı firmalardan 1 milyon değerinde tekstil ürünü, 750 bin lira değerinde 41 ton çay, 200 bin lira değerinde bebek bezi ve 60 bin lira değerinde ramazan yardım kolisi olmak üzere toplamda yaklaşık 4 milyon 500 bin lira değerinde ürün dolandırıcılığı yaptığı öne sürüldü.

Adreslerde yapılan aramalarda, çalıntı kamyon ve dorsesi, 5 sahte plaka, çok sayıda sahte sürücü belgesi ve ruhsat, 20 cep telefonu ile sim kartlar, 4 bin lira ve evraklar ele geçirildi.

Öte yandan şüphelilerin kullandıkları depoda ise 20 firmadan dolandırıcılık yöntemiyle elde ettikleri öne sürülen 2 milyon 500 bin lira değerindeki ürünler ele geçirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, Çağlayan Adliyesine sevk edildi.
Kaynak: AA