Setur'dan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Panelleri

Setur'un üniversiteli gençlerin toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığını artmak için düzenlediği paneller rağbet gördü.

Setur'un üniversiteli gençlerin toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığını artmak amacıyla düzenlediği paneller ilgi gördü.

Setur açıklamasına göre, toplumsal yatırım projelerine verdiği destekle hem gençlerin hem de toplumun gelişimine yönelik çalışmalara imza atan Setur, ilkini Eskişehir’de gerçekleştirdiği Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Panelleri’ne İstanbul’da devam etti.

Koç Holding’in 'Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum' projesi doğrultusunda düzenlenen ve gençlerde toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen panelin ikincisi, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nde düzenlendi.

'Spor Hayatında Kadın' ve 'Çalışma Hayatında Eşitlik' başlıkları altında gerçekleştirilen panelin konuşmacıları, ilk panelde de yer alan Milli Atlet ve Survivor yarışmacılarından Merve Aydın, gazeteci Oya Doğan ve ünlü oyuncu Enis Arıkan oldu. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panelde ayrıca Türkiye’de tiyatro sporu kavramının yaratıcıları olan Biz Bize Grubu’ndan Dilek Çelebi ve Adem Yılmaz da interaktif doğaçlama oyunları ile gençlere hem keyifli dakikalar yaşattı hem de toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemini vurguladı. Panellere gençlerin ilgisi yoğun oldu. Toplamda 550’den fazla öğrencinin takip ettiği panellerin ilki Koç Spor Fest kapsamında Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde düzenlenmişti.

Açıklamada verilen bilgilere göre Koç Holding, 2006 yılında başlattığı ve her iki yılda bir sosyal kalkınmanın farklı bir alanına odaklanan Ülkem İçin projesinin 2015 – 2017 yılı temasını 'Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum' olarak açıklamıştı. Proje kapsamında Koç Holding, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAP Vakfı) ve Koç Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi (Koç-Kam) & Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) ile işbirliği yaptı.

Projede hedefler şöyle belirlendi:

'Koç Topluluğu genelinde kadın çalışanların seviyesini ve oranını yükseltmeye yönelik uygulamalar hayata geçirmek ve toplumsal cinsiyet duyarlı iş yeri ortamını oluşturmak. Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bilinç düzeyini artırmak hedefiyle bayiler, çalışanlar ve yöneticilere yönelik farkındalık seminerleri düzenlemek. Yaratıcı uygulamalar ve sosyal sorumluluk çalışmaları ile projenin etkisini artırmak.'

Kaynak: AA