Rekabet Kurulu Kararları

Gazprom Germania GmbH'nin, Bosphorus Gaz Corporation AŞ'de sahip olduğu belli orandaki hissenin Adnan Şen'e devredilmesi işleminin izne tabi olmadığına karar verildi.

Rekabet Kurulu, Gazprom Germania GmbH'nin, Bosphorus Gaz Corporation AŞ'de sahip olduğu belli orandaki hissenin Adnan Şen'e devredilmesi işleminin izne tabi olmadığına karar verdi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan Kurul kararlarına göre, Bayer Consumer Care AG ile Moltek Sağlık Hizmetleri Üretim ve Pazarlama AŞ arasında imzalanan distribütörlük sözleşmesinin, 4054 sayılı Kanuna aykırılık teşkil etmediği ve Bayer Türk Kimya Sanayi ile Moltek Sağlık Hizmetleri Üretim ve Pazarlama AŞ arasında imzalanan lisans sözleşmesine bireysel muafiyet tanınması kararlaştırıldı.

Hency Trading Limited’in Kibar Enerji AŞ’de sahip olduğu belli orandaki hissesinin, Galleon Construction and Property Limited tarafından devralınması işleminin kapsamda olmadığına karar verildi.

Kurul, Gazprom Germania GmbH'nin Bosphorus Gaz Corporation AŞ'de sahip olduğu belli orandaki hissenin Adnan Şen'e devredilmesi işleminin izne tabi olmadığını kararlaştırırken, Saide Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ'nin belli oranda hissesinin Marubeni Corporation tarafından devralınması işlemine izin verdi.

Akkardan Sanayi ve Ticaret AŞ'nin ve bu teşebbüs tarafından kontrol edilen Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri TAŞ'nin kontrolünün İsrafil Uçurum ve Yusuf Uçurum tarafından devralınması işlemine izin veren Kurul, AWAS Aviation Capital DAC’nin holding şirketi olan Carmel Capital S.a.r.l'nin hisselerinin tamamının Dubai Aerospace Enterprise tarafından devralınmasını onayladı.

General Motors Holdings LLC’nin iştirakleri General Motors Financial Company, Inc. ve Adam Opel AG’ye ait Opel/Vauxhall’un finansman iş birimini oluşturan finansman iştiraklerinin ve şubelerinin hisselerinin Peugeot S.A. ve BNP Paribas S.A. tarafından devralınması ile kurulacak ortak girişime izin verildi.

Kartlı ödeme sistemleri pazarının kendine özgü koşulları nedeniyle Kurul tarafından onaylanan formüle göre kredi kartı takas komisyonu oranının Bankalararası Kart Merkezi AŞ tarafından belirlenmesi işlemine ve belirlenen oranda yüzde 5’lik değişim (artış/azalış) olmaması durumunda söz konusu oranın geçerli kalması yönündeki uygulamaya koşullu bireysel muafiyet tanınması ve muafiyet süresinin gerekçeli kararın Bankalararası Kart Merkezi AŞ'ye tebliğ edildiği tarihten itibaren 3 yılın bitiminde sona ermesi kararlaştırıldı.

Kaynak: AA