Muğla'da Sıcak Hava Plajları Doldurdu

Hava sıcaklığının 34, deniz suyu sıcaklığının 22 derece ölçüldüğü Muğla'da, yerli ve yabancı turistler sahillere akın etti.

Sıcak hava dolayısıyla Muğla ve ilçelerindeki plajlarda yoğunluk yaşanıyor.

Hava sıcaklığının 34, deniz suyu sıcaklığının 22 derece ölçüldüğü Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yerli ve yabancı turistler sahilleri doldurdu. Bodrum'un Kumbahçe, Paşatarlası ve İçmeler mevkisindeki plajları hareketlendiren turistler, güneşlendi, kitap okudu. Bazı turistler de denizin keyfini çıkarttı.

Farklı tatil arayışı içinde olan bazı turistler de Halikarnas İskelesi'nde demirli günlük tur teknelerine binerek Bodrum'un eşsiz koylarına açıldı.

Hava sıcaklığının 33, deniz suyu sıcaklığının da 24 derece ölçüldüğü Fethiye ilçesinde ise yerli ve yabancı turistler denize girip güneşlendi.

Bazı tatilciler dünyaca ünlü Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Belcekız ve Kumburnu plajlarında denize girip kumsalda güneşlendi, bazıları da sahildeki kafelerde oturup dinlendi. Bazı macera tutkunları da bin 965 rakımlı Babadağ'dan yamaç paraşütü yaparak, Ölüdeniz'in eşsiz güzellikteki manzarasını izleme fırsatı buldu. Yamaç paraşütlerinin gökyüzündeki görsel şovu ise sahilde güneşlenen vatandaşlarca ilgiyle izlendi.

Ortaca ilçesinin turistik Dalyan Mahallesi'nde de tatilciler günübirlik tekne turlarıyla Dalyan Kanalı'nı gezme ve kaya mezarları görme fırsatı buldu.

Tekneyle kanal gezisinin ardından İztuzu Plajı'na ulaşan tatilciler, sahilde yürüyüş yaptı. Bazı tatilciler ise kaya mezarlarının karşısında bulunan kafelerde kitap okuyarak zaman geçirdi.

Dalaman Sarsala Koyu'nda tatilciler denize girerek güneşlendi.

Kaynak: AA