Memurlar, Kamudaki İşçiler Kadar Tazminat Ve Emekli Maaşı İstiyor

Kamu işçisi ile kamuda çalışan memurlar arasındaki tazminat ve emekli maaşı farklılığıyla ilgili Memur Sen Kayseri İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan, kamu çalışanları arasındaki bariz ücret farklılığının çalışma barışını bozduğunu dile getirdi.

Memurlar, Kamudaki İşçiler Kadar Tazminat Ve Emekli Maaşı İstiyor
Aydın Kalkan, "Kamu çalışanları hem işçiler hem de memurlar arasında bulunan ücret farklılıkları her çalışma grubu içerisinde sıkıntılar oluşturmaktadır. Hal böyle iken kamu işçisinin aldığı tazminat miktarı ile emekli maaşı memurların aldığı ücret ve tazminattan çok fazla durumdadır" dedi.

Aydın Kalkan, "Otuz beş yıl çalışan bir kamu işçisi emekli tazminatı olarak 155 bin TL almaktadır. 35 yıl kamuda çalışan memur statüsündeki bir çalışan ise 95 bin TL tazminat almaktadır. Bu durumda 35 yıl çalışan bir kamu işçisi ile kamuda çalışan memur arasında 60 bin TL’lik fark ortaya çıkmaktadır. Yani aynı yıl çalışan bir kamu işçisi memurdan 60 bin TL daha fazla tazminat almaktadır" ifadesinde bulundu.

Kalkan, "Kamunun idaresini, planlamasını, argesini, güvenliğini, sağlığını, eğitimini, din hizmetlerini verdiğiniz bir kamu çalışanına en az bir kamu işçisine verilen imkânlar kadar belki de daha fazla maddi imkan verilmelidir. Yine Kamuda 35 yıl çalışan bir kamu işçisi 3.500-4000 TL emekli maaşı alırken 35 yıl kamuda çalışan bir memur 2400 TL emekli maaşı almaktadır. Kamuda çalışan işçi ve memur arasında bir ayda alınan emekli maaşında 1100 TL ile 1600 TL arasında fark bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan, kendilerinin kamu işçilerinin aldığı emekli tazminatı ve emekli maaşını fazla görmediklerini imkanlar dâhilinde daha fazla ücret verilmesini savunduklarını ifade ederek, aynı imkanların ve ücretlerin kamuda çok önemli ve riskli alanlarda hizmet üretmeye çalışan memurlara da verilmesini talep ettiklerini dile getirdi.
Kaynak: İHA