Londra'da 24 Katlı Binada Çıkan Yangın

Yangında kaybolan İtalyan çiftin aileleriyle dramatik konuşmaları ortaya çıktı Kayıp Marco Gottardi’nin babası Giannino: 'Saatler geçtikçe umutlarımız azalıyor ama çocuklarımızı bulduklarını bize söyleyene kadar bir mucizeye inanmayı sürdüreceğiz' '4.07’de onlarla son kez konuştuk. Marco, dumanların onların dairesini sarmaya başladığını söyledi'

İngiltere'nin başkenti Londra'da 24 katlı binada çıkan yangın sırasında binada oldukları anlaşılan kayıp İtalyan çifti Marco Gottardi ile Gloria Trevisan’ın aileleriyle yaptıkları son konuşmalarda, onlara veda ettikleri bildirildi.

İtalyan basınına konuşan, yangında kaybolan 27 yaşındaki Venedikli Marco Gottardi’nin babası Giannino Gottardi, 'İtalya Dışişleri Bakanlığı ve Gloria’nın ailesiyle sık şekilde görüşüyoruz. Saatler geçtikçe umutlarımız azalıyor ama çocuklarımızı bulduklarını bize söyleyene kadar bir mucizeye inanmayı sürdüreceğiz.' dedi.

Baba Gottardi, olaydan Gloria’nın ailesinin sabaha karşı kendilerini aramasıyla haberdar olduklarını belirterek, 'Hemen Marco’yu aradık. Olayı büyük bir şey olmuyormuş gibi sakince anlatıyordu ve itfaiye ekiplerinin gelmek üzere olduğunu söylüyordu. Bunu belki de Gloria'yı ve annesini endişelendirmemek için yaptı. 4.07’de onlarla son kez konuştuk. Marco, dumanların onların dairesini sarmaya başladığını söyledi. O konuşmamızdan sonra bir daha onlarla temas kuramadık.' diye konuştu.

Baba Gottardi, oğlu ve kız arkadaşının Venedik’teki mimarlık fakültesinden arkadaş olduklarını ve birlikte dillerini geliştirmek üzere geçen mart başında Londra’ya gittiklerini ve burada hemen iş bularak Grenfell Tower olarak anılan bu binaya taşındıklarını anlattı.

Marco Gottardi’nin sevgilisi Gloria Trevisan’ın aile avukatı Maria Cristin Sandrin de bugün basına yaptığı açıklamada, Gloria’nın ailesinin ekonomik bakımdan zorda olduğunu, kızlarının da bu sebeple ailesine dışarıdan katkı sağlamak için Londra’ya gittiğini aktardı.

Sandrin, Gloria’nın annesinin kendisine kızıyla arasındaki son telefon konuşmasının kaydını dinlettiğini ifade ederek, 'Anne, benim için yaptığın her şey için teşekkür ederim diyordu. Onlar elveda diyorlardı. Gloria ve Marco’nun halen hayatta olduklarını ummak için pek bir sebebimiz yok.” dedi.

Gottardi’nin kuzeni Pamela Pizziolo da yangının hemen ardından sosyal medya hesaplarından Gottardi, sevgilisi Trevisan ve kendisinin olduğu bir fotoğrafı paylaşıp, altına İngilizce, 'Kuzenim ve kız arkadaşı Gloria, yangının çıktığı Grenfell Tower'da 23’üncü katında yaşıyorlardı. Eğer, onları gören biri varsa benimle hemen temasa geçebilir mi? Dünden beri haber alamıyorum kendilerinden. Lütfen yardım edin.' diye yazdı.

Belediyeye ait bir sosyal konut olan 24 katlı Grenfell Tower'da önceki gün çıkan yangın hızla bütün binayı sarmıştı. 40 itfaiye aracı ile 200'den fazla itfaiye erinin müdahale ettiği yangın saatler sonra güçlükle kontrol altına alınmıştı. İngiliz yetkililer, olayda hayatını kaybedenleri 17 olarak açıklarken, ölü sayısının daha da artmasından endişe edildiğini belirtmişti.
Kaynak: AA