Kültür Ve Turizm Bakanı Avcı'nın Kabulü

Bakan Avcı, Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi El Hireyci'yi kabul etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Velid Bin Abdülkerim El Hireyci'yi kabul etti.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamaya göre Avcı, Büyükelçi El Hireyci ve beraberindeki heyetle, makamında bir araya geldi.Görüşmede, iki ülke arasındaki turizm ilişkilerinde gelinen son durum ele alındı.

Bakan Avcı, Büyükelçi El Hireyci'ye ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirterek, iki ülkenin her alanda olduğu gibi kültür ve turizm alanında da ileriye gideceğini ifade etti.

11 Mayıs'ta Rize'de gerçekleştirilen MENA Ülkeleri Zirvesi'ne katılan Suudi yatırımcılarla yaptıkları görüşmelerin de bu açıdan çok önemli olduğunu aktaran Bakan Avcı, yakın zamanda Suudi Arabistan'a gideceğini, Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Bandar Bin Fahd Al Fuhaid ve muhatap bakanlarla çeşitli görüşmelerde bulunacağını bildirdi.

Büyükelçi El Hireyci de Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının arttığını, havaalanında vergi iadesi alınmasında Suudi turistlerin ilk sıralarda yer aldığını, bunun da turistlerin sadece gezmek için değil, alışveriş amaçlı da geldiğinin göstergesi olduğunu kaydetti.

Kabulde, 2018'in Türkiye-Suudi Arabistan Kültür Yılı olması konusunun da gündeme geldiği ve bunun için iki ülke heyetlerinin karşılıklı ziyaretlerde bulunarak, çalışma takvimi oluşturması kararlaştırıldı.

Kaynak: AA