KTÜ İle ÇASGEM Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) ile Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) arasında eğitim ve araştırma faaliyetleri için bir işbirliği protokol imzalandı.

KTÜ İle ÇASGEM Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı
Protokol imza törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, KTÜ Rektörü Süleyman Baykal, ÇASGEM Başkanı Abdürrahim Şenocak ve beraberindeki heyetle Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Adnan Zengin katıldı.

İmza töreninde konuşan Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, “Çalışmalarımızın birinci ana öğesi istihdam. İstihdamla alakalı biz 81 vilayetimizi tarayarak Türkiye’de çalışma hayatındaki istihdamın artırılması amacıyla, ticaret ve sanayi odalarıyla, organize sanayi bölgeleriyle, esnaf ve sanatkârlar odalarıyla ciddi bir karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Geldiğimiz noktada bu istihdam seferberliğinin çok büyük bir ivme kazandığını ve büyük bir sayıya ulaştığını sevinerek gördük. Çalışmamızın ikinci ana öğesini ise iş sağlığı ve güvenliğidir. Biz bakanlık olarak bütün çalışanlarımızın odağına insanı koyduk. İnsan olmadan çalışma hayatı olamaz. Dolayısıyla çalışma hayatının bütün mevzuatının da bütün örgütlenmesinin de insan hayatını esas alan bir mevzuat çerçevesinde oturması gerekiyor. CSGB bünyesinde sürekli eğitim ve araştırma hizmeti görevi bulunan ÇASGEM, bu çalışma seferberliğine eğitim noktasında katkı vermek üzere Türkiye’de birçok üniversiteyle eğitim konusunda işbirliği protokolü imzalıyor. Bugün Karadeniz bölgemizin en köklü en donanımlı ve bilgi birikimi yüksek olan KTÜ ile bu protokolü imzalıyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bölgeye çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu protokol neticesinde verilecek eğitimler ile çalışanların hem niteliğini hem iş sağlığı ve güvenliği açısından çalışma şartlarını iyileştirecek ve daha donanımlı hale getirecek bir seviye kazanmış olacağız. Bu bize hem eğitim noktasında hem de çalışma hayatındaki kayıt dışı çalışmanın da ortadan kalkmasında çok katkılıları olacak” dedi.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ise “KTÜ olarak ÇASGEM ile birlikte işbirliği yapıyor olmaktan mutluyuz. Bölge insanının eğitilmesi noktasında çok büyük bir güç birliği ortaya koyacağız. Bu protokolün hem KTÜ’ye hem ÇASGEM’e hem de bölge halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA