KOSGEB Destekli İş Kuranların Yarısı Çorlu'dan

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından Çorlu’da düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik eğitimine katılan girişimci adaylarına sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Törende konuşan KOSGEB İl Müdürü Tolga Erkan, Tekirdağ il genelinde KOSGEB desteği ile işyeri açanların yüzde 50’sinin Çorlu’dan olduğunu söyledi.

KOSGEB Destekli İş Kuranların Yarısı Çorlu'dan
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ve KOSGEB işbirliğiyle geçtiğimiz Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında 4 ayrı dönemde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik eğitimine katılan girişimci adaylarına sertifikaları düzenlenen törenle verildi.



“Risk alıp ticaret yapan kişiye girişimci denir”

Çorlu TSO Meclis Salonu’nda düzenlenen törende konuşan KOSGEB İl Müdürü Tolga Erkan, “Girişimci risk alıp ticaret yapan kişiye denir. Bu nedenle girişimcilerin desteklenmesi ülke kalkınması için çok önemlidir. Girişimciliği yaygınlaştırmak güçlü bir eko sistem oluşturmak için desteklemek gerekir. KOSGEB olarak Türkiye’de girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak Bu çerçevede girişimcilerin iş kurmaları için bilgi sahibi olmaları için destekliyoruz. 2010 yılından başlayan bu birlikteliğimiz artarak devam ediyor” dedi.



“Bin 124 kişiye 18 milyon liranın üzerinde hibe desteği verildi”

KOSGEB olarak düzenledikleri eğitimlere katılan girişimci adaylarına ilişkin olarak da bilgiler veren Tolga Erkan, “2010 yılından bu yana kadar 7 bin 91 kursiyere Tekirdağ genelinde Uygulamalı Girişimcilik eğitimi verildi.

Bu 7 bin 91 kursiyerin 3 bin 673'ü bayan, 3 bin 418'i ise erkek. Kendi işletmelerini kuran işletmecilerin sayısı da 415. Bunun da yüzde 50'si Çorlu’dan. Bu işletmelerin 309 tanesini bayan girişimcilerimiz kurmuş, 5 tanesini ise engelli vatandaşımız kurmuş. Bu çok büyük bir başarı. 2013-2017 yılları arasında bin 124 kişiye 6 bin 468 teşvik dosyasında toplam 18 milyon liranın üzerinde hibe desteği verilmiş. 5 Şubat’ta çok büyük bir mevzuat değişikliği yapıldı. Önceden girişimci işletmesini kurarak KOSGEB’e gidiyordu. Mevzuat değişikliği ile buna gerek kalmıyor. KOSGEB başvurunuzu onayladıktan sonra 6 aylık bir süreciniz var” şeklinde konuştu.



“Girişimci adaylarına yönelik çalışmalarımız devam edecek"

Sertifika töreninde konuşan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül de, “Bildiğiniz üzere, KOSGEB Tekirdağ Müdürlüğü’nün destekleri ile odamız bünyesinde 2017 yılı itibariyle şu ana kadar Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs ayları olmak üzere 32 saat süren 4 adet Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi gerçekleştirildi.

Söz konusu eğitimi tamamlayan ve girişimcilik sertifikasını almaya hak kazanan katılımcılara sertifikalarını veriyoruz. Çorlu TSO olarak bölgemiz girişimci adaylarına yönelik çalışmalarımız KOSGEB’in de destekleriyle devam edecek. Girişimcilerimizin, bölgemize ve Çorlu’muza katma değer sağlamasını temenni ediyorum. Bizlere bu imkanı sağlayan KOSGEB adına Tolga Erkan’a teşekkür eder, sertifika almaya hak kazanan girişimci adaylarına da iş hayatlarında başarılar dilerim " dedi.

Kaynak: İHA