Körfez'e Hocalı Anıtı Yapılıyor

Şubat 1992’de Hocalı’da gerçekleştirilen katliamda hayatını kaybeden şehitlerin anısına Körfez’de ’Hocalı Katliamı Anıtı’ yapılıyor

Körfez'e Hocalı  Anıtı Yapılıyor
1992 yılında Azerbaycan’ın Karabağ bölgesindeki Hocalı şehrinde gerçekleştirilen katliamda hayatını kaybeden şehitlerin anısına Körfez’de önemli bir proje hayata geçiyor. Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde Körfez Devlet Hastanesi’nin hemen yan tarafındaki alanda Karabağ şehitleri için ’Hocalı Katliamı Anıtı’ yapılıyor. Proje için çalışmalar başladı.

Çevre düzenlemesi sonrası yapılacak anıt alanında incelemelerde bulunan Başkan İsmail Baran, “İki devlet tek millet anlayışıyla yaşadığımız can Azerbaycan’da yıllar önce yapılan bu katliamı unutmamak çok önemli. Hocalıyı, 15 Temmuz’u unutmamamız, gelecek nesillere de unutturmamamız lazım” dedi.

Körfez Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde yapılacak olan ’Hocalı Katliamı Anıtı’nda, Hocalı’da şehit edilen 613 kişinin adı yer alacak. Havuz içerisinde yer alacak olan anıtın etrafı da ağaçlarla yeşillendirilecek. Ayrı gibi görünen ama tek bir parça olan anıtta; Türk ve Azerbaycan bayrakları yer alacak.
Kaynak: İHA