Kayseri Şeker Sofrası Yenifakılı'da Yağmur Bereketiyle Kuruldu

Kayseri Şeker’in geleneksel hale getirdiği Kayseri Şeker iftar sofrası Yozgat’ın Yenifakılı İlçesinde Adem Karatay Anadolu Lisesi bahçesinde yapıldı.

Kayseri Şeker Sofrası Yenifakılı'da Yağmur Bereketiyle Kuruldu
Bin 300 kişinin ağırlandığı iftar sofrasına, Yenifakılı Kaymakamı Mustan Barış İşler, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Cevdet Aslan, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Yurtseven, İlçe Müftüsü Abdullah Vurucu, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Pancar Kooperatifi Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Harun Halıcı, Hurşit Dede, Halis Lektemur, Denetim Kurulu Üyeleri; Av.Kaan Savruk, Mehmet Güntay, Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Başkan Vekili Atilla Yalçın, Abdulkadir Güneş, Mustafa Demir, Nizamettin Çatak, Abdullah Borazan, Ziraat Odası Başkanı Ender Taflıoğlu, köy ve mahalle muhtarları ile bölge çiftçileri katıldı.

Yenifakılı Kaymakamı Mustan Barış İşler, “Bu iftar sofrasını çok önemsediğini belirterek, Zira İftar sofrası bu mübarek Ramazan günlerinin bereketli geçmesine vesile oluyor. Ayrıca birlik ve beraberliklerimizi de pekiştiriyor. Bu anlamda bu iftarı organize eden Kayseri Şeker camiasına teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet ve mağfiret, yakınlarına da sabır temenni ediyorum. Bununla beraber şimdiden mübarek Kadir Gecesi’ni ve Ramazan Bayramınızı da en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da konuşmasında, Yenifakılı ilçesine yapılması planlanan çiftlik projesi çalışmalarına en kısa sürede başlanılacağını duyurdu. Diğer bölgelerde olduğu gibi Yenifakılı ilçesinde de alternatif ürünlerde sözleşme yaptıklarını kaydeden Başkan Hüseyin Akay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yenifakılı olarak bize güveninizi ortaya koydunuz. Yükü üzerimize yıktınız, emaneti bize verdiniz. Biz de bu çerçevede bütün arkadaşlarımızla birlikte elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bundan sonra artık laf söz zamanı değil. Bundan sonra iş güç zamanı. İnşallah Yenifakılı da bu çerçevede işten güçten nasibini alacak, yatırımlardan nasibini alacak.

Burada bildiğiniz gibi bir çiftlik projemiz var. Bunanla ilgili yazışmalar son haddine geldi. Şu anda Maliye Bakanlığı’nda onay bekliyor. Onaylandıktan sonra Milli Emlak’tan 270 dönüm arazi kiralanacak ve inşallah buraya çiftlik projesi 30 yıllık sözleşme yapıldığı için hemen çalışmalara başlayacağız ve burada bu yatırımımızı gerçekleştireceğiz. Şeker pancarı dışında sözleşmeli üretimler de yaptırıyoruz. Bu konuda da işimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Allah işinizi gücünüzü rast getirsin. Ramazan’ınız mübarek olsun. Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum. Allah ağız tadınızı bozdurmasın, sağlık afiyet içerisinde hepinize nice Ramazanlar, nice bayramlar diliyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor Allah’a emanet ediyorum.”
Kaynak: İHA