İzmir'de Berberoğlu'nun Tutuklanmasına Protesto

CHP’liler, İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak, Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasını protesto etti.

İzmir'de Berberoğlu'nun Tutuklanmasına Protesto
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP İzmir Milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili, CHP’li milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasını protesto etmek amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı.

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, "16 Nisan’ı hep birlikte yaşadık. Şu an burada o arkadaşlarımla birlikte adalet istiyoruz. Türkiye’de hukuk istiyoruz. Parlamenterlerin özgürlüğünü istiyoruz. Sesimizi haykırmak için hep birlikte buraya toplandık. Halkın oylarıyla Meclise girmiş değerli milletvekillerinin hukuk adına sözde suç işledikleri söyleniyor ve tutuklanıyor. Yargısız bir şekilde sözüm ona yargılanarak cezaevine konuyor. Bu hukuksuzluğa, bu adaletsizliğe ’dur’ demek için ‘İzmir’den adalet istiyoruz’ sesini haykırmak için buradayız. Bugün Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’dan yeni bir demokrasi mücadelesi ve adalet yürüyüşünü başlatıyor. İstanbul’a sürecek bu yürüyüşü hep birlikte destekliyoruz. Tüm arkadaşlarımıza selam yolluyoruz. İzmir olarak yanlarındayız. Gideceğiz ve onlara gereken desteği vereceğiz. Artık bu yürüyüşü demokrasinin zaferiyle sonuçlanacaktır. Bu mücadeleye yürekten inanıyoruz. ’Hayır’ bileşenleri burada. Hep birlikte büyük mücadele verdik. İzmir’de ortalama yüzde 69 rakamıyla İzmir’de bir zaferi başardık. Her türlü baskıya rağmen bunu yaptık. İzmir haykırışını gösterdi. Şimdi bunu devam ettirmekle görevliyiz. Bu aldığımız oyu daha yükseklere hep birlikte çıkararak 2019’da zafer yazmakla İzmir olarak görevliyiz. Dağılmayacağız. Birlikteliğimiz, dayanışmamız, yol arkadaşlığımız devam edecek" dedi.

Partililer, İzmir Marşı’nı söyledikten sonra alandan ayrıldı. Eylem nedeniyle, Konak Meydanı’nda geniş güvenlik önlemleri alındı.
Kaynak: İHA