İslam Alimlerinden Yardımedici Son Yolculuğuna Uğurlandı

Osman Şevket Yardımedici'nin cenazesi, Hacı Bayram Veli Camisi'nde kılınan namazın ardından Bağlum Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İslam alimi ve emekli Ankara vaizi Osman Şevket Yardımedici, son yolculuğuna uğurlandı.

Yardımedici'nin (83) cenazesi, öğle namazı öncesinde ailesi ve talebeleri tarafından Hacı Bayram Veli Camisi'ne getirildi. Öğle namazını müteakip cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı.

Namaza, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Yardımedici'nin ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, namazın ardından yaptığı konuşmada, Osman Şevket Yardımedici'nin Ankara'nın alimlerinden olduğunu ve yüzlerce ilim talebesi yetiştirdiğini söyledi.

Yardımedici'nin Hacı Bayram Veli Camisi kürsüsünde yıllarca vaaz verdiğini belirten Mehmet Görmez, 'Çok güzel, çok büyük bir alim hocamızdı. Allah kendisine rahmet eylesin. Geride kalanlara sabır diliyorum.' dedi.

Daha sonra naaşı tekbirlerle cenaze arabasına taşınan Yardımedici'nin cenazesi, Bağlum Mezarlığı'nda toprağa verildi.

- Osman Şevket Yardımedici'nin özgeçmişi

Yardımedici, 1934 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu. Şam ve Bağdat üniversitesinde eğitim gördü. İngilizce, Arapça ve Osmanlıca bilen Osman Şevket Yardımedici, yıllarca Ankara merkez vaizi olarak çalıştı.

Çeşitli illerde de vaaz veren Yardımedici, Azerbaycan, Kazakistan ve ABD'nin Oklahoma eyaleti Tulsa şehrinde de dersler verdi.
Kaynak: AA