Iraklı Kadın Öğretmenden Gönüllü Kur'an Dersleri

Ülkesindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Iraklı öğretmen Abdullah, Yozgat'ta çoğunluğunu Iraklı ve Suriyeli çocukların oluşturduğu yaklaşık 70 öğrenciye Kur'anı Kerim öğretiyor.

Irak'taki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan kadın öğretmen İlham Abdullah, kucağında 5 aylık bebeği ile Yozgat'taki yaz Kur'an kursunda gönüllü eğitim veriyor.

Tarihi Cevheri Aliefendi Camisi'nde düzenlenen kursta çoğunluğunu Iraklı ve Suriyeli çocukların oluşturduğu yaklaşık 70 öğrenci Kur'an-ı Kerim öğreniyor.

Kursta cami imamının yanı sıra Iraklı Zair Yusuf (47) ile 5 çocuk annesi 32 yaşındaki Abdullah da çocuklara gönüllü olarak ders veriyor.

İlham Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Bizler Irak'ta yaşananlardan dolayı göç etmek zorunda kaldık. Savaş ve bombardımandan dolayı kardeş ülke Türkiye'ye geldik ve burada iyi karşılandık. DEAŞ gelmeden önce güvenlik şartları iyiydi, evlerimizde yaşıyorduk ama daha sonra kaçmak zorunda kaldık.' diye konuştu.

Kursa katılan 8'inci sınıf öğrencisi Halil Ülker ise Kur'an-ı Kerim okumayı, namaz kılmayı öğrendiklerini belirtti.

Cami İmam Hatibi Ebubekir Işıklı da kursa yoğun ilgi olduğunu söyledi.

Kursa Iraklı, Suriyeli ve Azerbaycanlı çocukların da katıldığını aktaran Işıklı, 'Irak'tan kaçıp ülkemize sığınan hanım kardeşimiz de kucağında bebeği olmasına rağmen fedakarlık yaparak hem kendi çocuklarına, hem diğer çocuklara Kur'an öğretiyor, kendisinden Allah razı olsun.' dedi.
Kaynak: AA