İHA Ve SAR Verileri İle Heyelan İzleme Konferansı Düzenlendi

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından düzenlenen Konferanslar Serisi kapsamında “İHA ve SAR Verileri İle Heyelan İzleme” konusu ele alındı.

İHA Ve SAR Verileri İle Heyelan İzleme Konferansı Düzenlendi
Orman İnşaatı Jeodezi ve Fotoğrometri Anabilim Dalı’ndan Arş. Gör. Remzi Eker’in sunum yaptığı etkinliğe; Fakülte Dekanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Necmi Aksoy ve öğretim elemanları katılım sağladı.

İnsansız Hava Araçları ve Sentetik Açıklıklı Radar (SAR) sistemlerini anlatan Arş. Gör. Remzi Eker; uzaktan algılama verilerinin, jeoloji, doğal kaynak, arazi örtüsü tespiti ve arazi yönetim planları için önemli bir veri kaynağı oluşturabildiğini belirterek, bu sistemler sayesinde insan hayatını riske atmadan analiz ve durum tespiti konusunda gerçekçi bilgilere ulaşılabildiğini vurguladı.

İnsansız hava araçlarıyla yapılan çalışmalarda, arazi durum tespiti yapmak için yer kontrol noktaları oluşturulduğunu ve bölgede kayma olup olmadığının tespit edildiğini söyleyen Remzi Eker, orman yolları yapılırken heyelan duyarlılık haritası çıkarıldığını belirterek bu sistemlerle yol güzergâhlarının doğaya ve insana zarar vermeden belirlenebileceğinin altını çizdi.

Ülkemizde bugüne kadar heyelanla ilgili yeterli çalışma yapılmadığını belirten Arş. Gör. Remzi Eker, bu alanda çalışma yapan bilim insanı sayısının oldukça az olduğuna işaret ederek konu hakkında daha fazla çalışma yapılması gerektiğinin önemine değindi.

Konferans sonunda Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu tarafından başarılı çalışmaları ve sunumu için Arş. Gör. Remzi Eker’e teşekkür belgesi takdim edildi.
Kaynak: İHA