İBB Başkanı Topbaş'tan Kurbağalıdere Açıklaması

Kadıköy’ün en büyük sorunları arasında yer alan Kurbağalıdere hakkında açıklama yapan İBB Başkanı Kadir Topbaş, problemi ‘Yavuz Hırsız’ meselesi olarak nitelendirdi. Başkan Topbaş, “Önce kirletiyorlar sonra ayağa kalkıyorlar” dedi.

Kadıköy’de bulunan Kurbağalıdere’den özellikle yaz aylarında yükselen kötü kokunun çevre sakinlerini sürekli olarak rahatsız etmesi CHP’li milletvekilleri tarafından dile getirilmişti. Yıllardır yaydığı kötü koku nedeniyle Kadıköy’ün en büyük sorunları arasında yer alan Kurbağalıdere’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ıslah çalışmalarını devam ettiriyor.

“Yıllar önce açık kanal kabul edilmiş”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş Kurbağalıdere’nin neden olduğu çevre sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu. Geçmiş dönemlerde Kurbağalıdere’nin İSKİ kararıyla açık kanal kabul edilmesinin ardından çevrede bulunan inşaatların atık sularının buraya akıtıldığını söyleyen Topbaş, Kurbağalıdere’de eylem yapan CHP’li milletvekillerine de seslendi. Sorunu ‘Yavuz Hırsız’ meselesine benzeten Topbaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bir çevreci belediye olarak çalışmaktayız. Dere ıslahları yapıyoruz. Daha önceden maalesef İSKİ kararları var. Bu kararlarda eğer yakınınızda atık su kanalı yoksa inşaatınızın atık sularını dere ve ırmaklara bağlayabilirsiniz diye İSKİ’nin kararı var. ‘Biz yaptığımız zaman toplarız’ diye. Kurbağalı Dere böyle pislik akıtıyor yıllardan beri. Faturasını bize kesmeye çalışıyorlar. ‘Yavuz Hırsız’ meselesi gibi. Yıllar önce açık kanal kabul edilip buraya atık suları bağlattıranlar sonra gelip orada bir takım kimlikleriyle, milletvekili etiketleriyle gösteriler yapıyorlar. Önce kirletiyorlar sonra ayağa kalkıyorlar. Zeytinyağı gibi üste çıkıyorlar. Biz temizliyoruz inşallah bu yıl itibariyle oradaki sorunlar bitiyor”.
Kaynak: İHA