Hollanda'da Üniversitelilerden Nehir Kenarında İftar

Hollanda Üniversiteliler Birliği tarafından düzenlenen 'sokak iftarında', 150 üniversiteli Amsterdam'da nehrin kenarında oruç açtı.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da, Milli Görüş teşkilatlarına bağlı Hollanda Üniversiteliler Birliği (SUN) tarafından organize edilen 'streetiftar' adı verilen 'sokak iftarında' ülkenin çeşitli bölgelerinden gelen üniversiteliler bir araya geldi.

Amsterdam'da, 150 üniversitelinin katılımıyla ilk kez nehir kenarında 'birlik ve cömertlik' teması altında düzenlenen iftar programının açılışında Emir Kurban tarafından Kur'an-ı Kerim okundu.

Etkinliğe misafir olarak katılan Ahmed Budak, daha önce bir yardım kuruluşuyla gönüllü olarak gittiği Endonezya'daki hatıralarını anlattı.

SUN Başkanı Ferhat Dursun, program öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, sokak iftarı için özellikle Amsterdam'ın merkezinde bulunan nehrin kenarını seçtiklerini söyledi.

Daha önceki yıllarda organize ettikleri iftarları kiralanan salonlarda yaptıklarını belirten Dursun, 'Bu sene farklılık olması için nehrin kenarında yapmayı planladık. Burada yapmamızın nedeni bizim artık Hollanda'nın bir parçası olduğumuzu göstermek. Bugün burada yapacağımız iftara 200 üniversiteli genç başvuruda bulundu ama kapasitemiz yetmediği için sadece 150 üniversiteli gençle iftar yapacağız' diye konuştu.

Üniversiteli gençler, iftar sonrası nehrin kenarında sokağa serdikleri halı üzerinde topluca akşam namazını kıldılar.

SUN, bu akşamki başvuru ücretlerinden elde edilen gelirle 'streetiftar' anısına ihtiyacı olan bir ülkede su kuyusu açtıracak.

Kaynak: AA