HDP İstanbul Milletvekili Kaya Açıklaması

'Seçilmiş bir vekilin haksızca, apar topar hapse gönderilmesini hiçbir irade kabul edemez'.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne ilişkin, 'Biz aylardır yok edilen adaletin çığlığını atıyoruz. Bunun farkında ve bilincinde olmalıyız. Seçilmiş bir vekilin haksızca, apar topar hapse gönderilmesini hiçbir irade kabul edemez.' dedi.

Kaya, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Suudi Arabistan'ın Yemen politikasını eleştirdi.

Yemen halkının içinde bulunduğu kötü şartlara dünyanın duyarsız kaldığını ifade eden Kaya, halkın kolera salgının yayılma riski ile karşı karşıya olduğunu, temiz su kaynaklarının tükendiğini, çok sayıda insanın yerinden göç etmek zorunda kaldığını söyledi.

Ayrımcı yaklaşımlarla Yemen'in Türk halkının ve TBMM'nin gündemine bilinçli olarak getirilmediğini ileri süren Kaya, 'Yemen'de yaşanan insanlık dramına hep beraber dur demezsek, oraya düşen ateş susanları da kuşatacaktır.' diye konuştu.

Kaya, gazetecilerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşle ilgili sorusuna, 'Adalet dün felç olmadı, aylar önce felç oldu. Biz aylardır yok edilen adaletin çığlığını atıyoruz. Bunun farkında ve bilincinde olmalıyız. Seçilmiş bir vekilin haksızca, apar topar hapse gönderilmesini hiçbir irade kabul edemez.' karşılığını verdi.

Kaynak: AA