Hakkari'de Şehit Öğretmen Aybüke İçin Mevlit Okutuldu

Hakkarili ünlü türkücü Aydın Aydın, kendi köyünde çocuklara verdiği iftar yemeğinde PKK tarafından şehit edilen Aybuke öğretmen için de Kürtçe mevlid-i şerif okuttu.

Hakkari'de Şehit Öğretmen Aybüke İçin Mevlit Okutuldu
Türkiye’de ilk defa hayvanlarla düet yapan ve her defasında yaptığı klip ve şarkılarla gündeme gelen ünlü türkücü Aydın Aydın, bu defa kendi köyü olan Bağışlı köyünde 250 çocuğa iftar yemeği verdi. Batman’ın Kozluk ilçesinde PKK’lı teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan 23 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın için hem bestelediği şarkıyı okudu hem de mevlid-i şerif okuttu.

Ünlü türkücü Aydın Aydın, iftar öncesi evinin bahçesinde ağırladığı çocuklarla şehit öğretmen Aybüke için bestelediği “Öğretmenim Aybüke sen öğrettin alfabe” adlı şarkısını eline aldığı sazıyla söylerken, çocuklar da nakaratlarda eşlik etti. Duygusal anların yaşandığı programda daha sonra ünlü türkücü Aydın, çocuklara hayvan sevgisini aşılamak için kaplumbağaları yarıştırdı. Eline aldığı bir kaplumbağayla düet yapan Aydın, birinci gelen kaplumbağanın sahibine kır çiçeklerini vererek tebrik etti.

Ezanın okunmasıyla çocuklarla birlikte iftarını açan Aydın Aydın, çocuklara elbise ve dondurma dağıttı.

Ardından bir açıklama yapan Aydın, okuttukları mevlid-i şerifi Batman’da şehit düşen Aybüke öğretmenin ruhuna hediye ettiklerini söyledi.

Aydın, “Benim branşım da olan müzik öğretmeni Aybüke hocamızı tekrardan rahmetle anıyorum. Aybüke öğretmen bize okuma yazmayı ve kültürel müziklerimizi yaşatmak için büyük hayallerle gelmişti. Maalesef kör bir kurşuna hedef oldu. Biz de Bağışlı köyünden kendisine dualar ettik. Allah’tan kendisine rahmet, ailesi ve sevenlerine de başsağlığı ve sabır diliyorum” diye konuştu.

Programa katılan bazı çocuklar da, Aydın Aydın’ın Aybüke öğretmen için mevlit verdiğini belirterek, eğitim melekleri öğretmenlerin öldürülmemesi çağrısında bulundular.
Kaynak: İHA