GE İle Fina Enerji'den Kapsamlı Servis Anlaşması

GE Yenilenebilir Enerji ile Fina Enerji, iş birliklerini 10 yıl süreli 'Tam kapsamlı servis anlaşması' ile genişletti.

GE Yenilenebilir Enerji ile Fina Enerji, iş birliklerini 9 rüzgar santralinde 150 türbine hizmet sunacak 10 yıl süreli 'Tam kapsamlı servis anlaşması' ile genişletti.

GE'den yapılan açıklamaya göre, Fina Enerji'nin yeni iş stratejisi ve kısa süre önce imzalanan anlaşma doğrultusunda tüm operasyon ve bakım sorumlulukları, sözleşme süresi boyunca GE Yenilenebilir Enerji'ye yönlendirilecek.

Türkiye'de temiz enerjinin gelişimi için çalışamalarını sürdüren şirketlerin iş birliği kapsamında, ayrıca santraller için GE'nin dijital rüzgar santrali ürünleri de 2 yıllık bir deneme süresiyle sağlanacak. Bu çerçevede, GE Yenilenebilir Enerji, rüzgar santrallerinin operasyonel verimliliğini artırmak için özel olarak tasarlanan kapsamlı dijital rüzgar santrali donanım ve yazılım çözümlerini uygulamaya koyacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GE Yenilenebilir Enerji Üst Düzey Yöneticisi Sanjeev Addala, 'GE olarak veriye erişimin çok büyük bir güç sağladığına inanıyoruz. Amacımız, müşterilerimizin filo yönetimi konusunda daha bilinçli kararlar almalarını mümkün kılmak için büyük veriyi onlara sunmak. Bu düzeyde veri analitiğine ve öngörüye erişim sayesinde hem GE hem de Fina Enerji fayda sağlayacak.' değerlendirmesinde bulundu.

Fina Enerji İşletmeler Genel Müdürü Volkan Başkaya da 'Bu anlaşma, GE'nin sadece bir servis sağlayıcısı değil, aynı zamanda operasyonel bir iş ortağı olduğunu da gösteriyor.' ifadesini kullandı.

GE'nin dijital rüzgar santrali çözümleri, 2017 yılının ikinci çeyreğinde uygulamaya alınacak ve tüm filoyu kapsayacak şekilde Cloud Connect de dahil olmak üzere, operasyonel iş optimizasyonu ile e-SCADA ve rüzgar enerjisi tahmini imkanlarını da sunacak. Servis hizmetlerine tüm dijital yetkinliklerini ekleyen GE Yenilebilir Enerji’nin, Türkiye pazarındaki ihtiyaçları karşılamak üzere daha akıllı rüzgar santrali tahminleri geliştirmesi planlanıyor.
Kaynak: AA