Eski Milli Atlet Çocukları Sokak Oyunlarına Yönlendiriyor

Bitlis Beşminare Düşünce Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı ve eski milli atlet Serdar Durer, Bitlis’te sokak oyunlarını başlattı.

Eski Milli Atlet Çocukları Sokak Oyunlarına Yönlendiriyor
Yeni neslin bütün vakitlerini bilgisayar veya internette harcadıklarını ifade eden Durer, çocukları kendilerinin zamanlarındaki oyunlara yönlendirmelerinin gerektiğini söyledi.

Mahalle mahalle gezip çocuklarla eski oyunlar oynayarak vakit geçiren Durer, onlara her şeyin bilgisayar ve internette ibaret olmadığını anlatmaya çalışıyor. Çocuklarla birlikte bilye ve çelik çomak gibi oyunlar oynadığını ve diğer oyunları da hem anlatarak hemde uygulayarak bizzat çocuklara anlatmak istediğini belirten Durer, “Yeni nesli bilgisayar başından ve diğer elektronik materyallerden kısmen uzaklaştırmanın en önemli yolu, daha çok eğlenebilecekleri sosyal, sportif ve çeşitli sokak oyunlarına yönlendirmekten geçiyor. Bitlis’te her mahallede, cadde de, sokakta çocuklarla bir araya geliyor, bu minik kardeşlerimize, misket, çelik çomak ve topaç başta olmak üzere, çeşitli hediyelerini takdim ediyoruz. Bu hediyelerini takdim etmekle kalmıyor, onlarla saatlerce birlikte oynuyoruz. Girdiğimiz sokaklar şenlik yerine dönüşüyor. Çocuklar arabamıza kadar bizi yolcu ediyorlar. Mutlulukları görülmeye değer. Küçük kardeşlerimizin bu sevinçlerini paylaşmak isteyen herkese kapımız açık. Çocuklar yoğun olarak bizden futbol topu da istiyorlar. Ancak, gittiğimiz mahallelerde futbol topu isteyen kardeşlerimize, top almıyoruz. Sokak aralarında futbol oynanması çeşitli kazalara sebebiyet verdiği için, daha çok diğer oyunlara yönlendiriyoruz" dedi.

Yaklaşık iki aydır yaptıkları çalışmaların dönüş vermeye başladığını ifade eden Durer, "Eve hapsolmuş, elektronik materyallerden başka bir eğlencesi olmayan bu çocuklarımız, Bitlis’in neredeyse her sokağında artık oynamaya başladılar. Sağlıklı bir neslin yolu, bedensel aktivitelerden geçiyor. Beton yığınlarından kurtulup, doğayla iç içe olmaktan, toprağa basmaktan, komşusunu, mahallelisini tanımaktan, birlikte eğlenmekten geçiyor.

Bitlis’in sokaklarında hızlı otomobil kullananları da uyarıp, çocuklarla oynamaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA