Erişilebilirlik Projesi BM'de Tüm Dünyaya Anlatıldı

Vestel Erişilebilirlik Projesi, Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde ülke temsilcileriyle paylaşıldı.

Erişilebilirlik Projesi BM'de Tüm Dünyaya Anlatıldı
Vestel Erişilebilirlik Projesi, Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde ülke temsilcileriyle paylaşıldı. 13 - 16 Haziran tarihleri arasında New York’ta düzenlenen, BM Engelli Hakları Sözleşmesi Taraf Devletler Konferansı’na, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu ve Vestel Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tunç Berkman’ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı temsilcileri katıldı.

Şirket açıklamasına göre,erişilebilirlik Projesi’nin Birleşmiş Milletler’de tüm dünya ile paylaşılmasıyla ilgili Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu, “Zorlu Grubu olarak, herkesin bilgi ve teknolojiye erişimle ilgili eşit fırsatlara sahip olması gerektiğine inanıyoruz ve bu vizyonu iş süreçlerimize de yansıtıyoruz. Birleşmiş Milletler’e taşınan bu projemizi de bu anlayışımızın uzantısı olarak görüyoruz. Projemizin Birleşmiş Milletler’de paylaşılmasını çok önemsiyorum. İnanıyorum ki bu proje sadece Türkiye’de değil dünyanın farklı ülkelerinde de engelliler hakkında bir farkındalık oluşmasına katkı sağlayacak, onlara daha fazla fırsat verilmesi ve eşit koşullar sağlanması için çok iyi bir örnek olacaktır” dedi.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, “Vestel olarak, bilgi ve teknolojiye erişmenin bir insan hakkı olduğunu düşünüyoruz. Bu yaklaşımla da engelli bireylerin günlük yaşamını sekteye uğratan durumlara karşı teknoloji geliştirmeyi kurumsal sorumluluk bilinci olarak görüyoruz. 154 ülkeye ihracat yapan bir marka olarak, sadece ülkemiz insanlarına değil, tüm dünyaya fayda sağlıyoruz. Projenin her aşamasında büyük bir özveriyle çalışan, emek veren ve bir insanın hayatında fark yaratan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyor, onları kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA