Enis Berberoğlu'na Ret

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun avukatlarının, İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne yaptığı itiraz reddedildi. İtiraz yasa gereği bir üst mahkeme olan İstanbul 15’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Enis Berberoğlu'na Ret
CHP Milletvekili Enis Berberoğlu MİT Tırlarının durdurulmasına ilişkin görüntülerin yayınlanması davasında 25 yıl hapse çarptırılmış ve tutuklanmıştı. Berberoğlu’nun avukatları bu sabah kararı veren İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz dilekçesi sundu.

İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi dilekçeyi inceleyerek, verdiği kararın yerinde olduğu gerekçesiyle itirazı reddetti. Ret kararıyla birlikte itiraz yasa gereği bir üst Mahkeme olan İstanbul 15’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi davanın dün görülen karar duruşmasında, Enis Berberoğlu’nu “Siyasi ve askeri casusluk maksadıyla devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıklama” suçunu işlediğini sabit görerek, kasta dayalı kusurunun yoğunluğu güttüğü amaç ve saik nazara alınarak müebbet hapse çarptırmıştı. Cezanın failin geleceği üzerindeki olası etkileri gibi hususları sanık lehine takdiri hafifletici sebepler kabul ederek müebbet hapsi 25 yıla düşürülmüştü. Dosya içeriğindeki HTS kayıtları, baz bilgileri, Can Dündar’ın kitabında geçen beyanları dolayısıyla Berberoğlu’nun atılı suçu işlediğini sabit gören mahkeme, cezanın haddi itibariyle kaçacağı ve saklanacağı hususunda somut emarelerin bulunması gerekçesiyle tutuklanmasına hükmetmişti.

(Başak Akbulut / İHA)

Kaynak: İHA