DÖGEM Üyeleri Antik Termesssos Şehrini Gezdi

Döşemealtı Belediyesi tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ruhuna uygun olarak 14-25 yaş arası gençlerden kurulan Döşemealtı Gençlik Meclisi’nin (DÖGEM) genç vekilleri, tarihi ve kültürel varlıklarını yerinde incelemek amacıyla Antik Termesssos’u gezdiler.

DÖGEM Üyeleri Antik Termesssos Şehrini Gezdi
25 DÖGEM üyesi Döşemealtı İlçesi sınırlarında bulunan Termessos ören yerini gezerek incelemelerde bulundu. Termessos tarihi hakkında yetkililerden bilgi alan genç vekiller, antik şehrin bölge ve ülke turizmi açısından büyük bir öneme sahip olduğunu bildirdiler.

Döşemealtı’nın hem yurt içinde hem de yurt dışında katıldıkları etkinliklerde daha iyi tanıtılabilmesi için kendi yaşadıkları bölgenin tarihi, doğal ve kültürel değerlerini iyi öğrenmeleri gerektiğini söyleyen Genç vekiller, “Yaşadığımız bölgenin ne denli önemli bir yer olduğunu daha iyi anladık. İlçemize ve tarihine olan merakımız arttı. Bundan sonra da yine başta kendi ilçemiz olmak üzere Antalya’da bulunan ören yerlerine geziler düzenleyerek tanıtımını kendimiz yapacağız” diye konuştular.
Kaynak: İHA