'Direnişten Dirilişe 15 Temmuz' Yarışması

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz'u konu alan resim ve şiir yarışması düzenlendi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesince 15 Temmuz'u konu alan 'Direnişten Dirilişe 15 Temmuz' adlı resim ve şiir yarışması düzenlendi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, darbelere karşı demokrasi bilincini geliştirmek amacıyla düzenlenen yarışmada birincilere 4, ikincilere 3, üçüncülere 2 bin lira, mansiyon almaya hak kazanan üçer esere ise bin lira ödül verileceği belirtildi.

Yarışmaya katılacakların, eserlerini 7 Temmuz Cuma günü mesai saati sonuna kadar Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde bulunan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür Sanat Şube Müdürlüğüne teslim etmeleri gerektiği ifade edilen açıklamada, eserlerin elden teslim alınacağı gibi posta yoluyla da kabul edileceği, internet üzerinden başvuru alınmayacağı kaydedildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 15 Temmuz'un ihanet ve Türk milletinin yeni bir destan yazdığı gece olduğunu belirterek, 'Milli irade şuurunu ve birlik ruhunu canlı tutmak, darbe girişiminin toplumun ruh ve düşünce dünyasında nasıl bir algı oluşturduğunu anlamak, insanların darbe karşısında yaşadıklarını ve hissettiklerini ifade etmelerini sağlamak ve darbelere karşı demokrasi bilincini geliştirmek amacıyla 15 Temmuz konulu resim ve şiir yarışması düzenliyoruz. Şiir ve resme ilgi duyan herkesin yarışmaya katılmasını talep ediyorum.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA