ÇTSO'dan Üyelerine Kolaylık

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasına (ÇTSO) kayıtlı üyeler, bundan sonra kendilerine lazım olacak Faaliyet Belgesi (Sicil Kayıt Sureti) Oda’ya gelmeden sistem üzerinden online olarak alabilecek. Üyelerin bu işlem için şifre belirlemeleri ve kendi şifrelerini kullanmaları yeterli olacak. Firmalar online tahsilat işlemi için sistem üzerinden borç durumlarını sorgulayabilecek ve online tahsilat işlemi yapabilecek.

ÇTSO'dan Üyelerine Kolaylık
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, online belge ve tahsilat hizmetiyle ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Online hizmet günümüzde birçok alanda kullanılmaktadır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz de bir yazılım ile Elektronik Belge Dağıtım Sistemine (EBDS) dahil olmuştur. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz de bu yenilik ve kolaylığı üyelerimizin istifadesine sunmak için bir çalışma yaparak Elektronik Belge Dağıtım Sistemini odamızda uygulamaya başladık. Şu andan itibaren EBDS sistem Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasında hayata geçirilmiş olup üyelerimiz diledikleri yerden 7/24 e-imzalı belge talep ettiklerinde, dakikalar içinde sistem üzerinden e-imzalı belgelerini alabilecekler. Üyelerimiz beraberinde aidat sorgulaması ve ödemesi de yapabilecekler.

Üyelerimizin e-imzalı olarak Faaliyet Belgesi (Sicil Kayıt Sureti) alabilmesi için sisteme sadece firma yetkilisinin kayıt olması gerekiyor. Ayrıca firma yetkilisinin cep telefonu numarası TOBB.net sisteminde de kayıtlı olmalıdır. Söz konusu yetkilinin cep telefonuna sms ile şifre ulaştırılmaktadır. Bu kayıt işleminden sonra sisteme giriş işlemi, kayıt anında, belirtilen e-posta adresi ve sms ile gelen şifrelerle yapılabilmektedir.
Kaynak: İHA