Çorum Belediyesi'nden 15 Temmuz Şehitler Müzesi

Çorum Belediyesi, 15 Temmuz Şehitler Müzesi yapacak. 15 Temmuz’u gelecek nesillerin de hatırlaması ve hiç unutmaması amacıyla hazırlanan “15 Temmuz Şehitleri Müzesi” projesi gelecek hafta ihale edilecek.

Çorum Belediyesi'nden 15 Temmuz Şehitler Müzesi
Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit düşen Çorumluların anısını yaşatmak ve bu mücadele ruhunu unutturmamak için "15 Temmuz Şehitler Müzesi"ni kurmaya karar verdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Türk tarihi açısından bir dünüm noktası olan 15 Temmuz’u unutturmayacaklarını vurguladı.

Çorum Belediye Başkanı Muzzaffer Külcü, “Milletimiz hainlere karşı vatanını savundu. Kahramanca sokağa çıkan, darbeye direnirken hayatını kaybeden, şehit olan 12 hemşehrimiz var. Biz de bu 12 Çorumlu şehidimizin aziz hatıralarını yaşatmak, o gece darbe girişimine karşı gösterilen direnişi hafızalarda canlı tutmak ve bunu gelecek kuşaklara aktarıp o bilinçle yetişmelerini sağlamak amacıyla 15 Temmuz Şehitleri Müzesi’ni Çorum’a kazandıracağız.” dedi.

TSO Fuar Alanı yanındaki Kültürpark’ta bin 740 metrekare alan üzerinde inşa edilecek olan müzede 12 Çorumlu şehidin ve 15 Temmuz’un simge isimlerinden şehit Ömer Halisdemir’in kişisel eşyalarının sergileneceği de vurgulayan Başkan Külcü, “Müzemizde görsel sunumların yer alacağı kalıcı sergi salonu, 15 Temmuz’un sıcak anlarını gösteren tanıtım filmlerini izlettireceğimiz sinema salonu, kafeterya, hediyelik eşya bölümü de yer alacak. Tüm okullarımızdan öğrencilerimizi Belediyemize ait araçlarla müzeye getireceğiz ve o geceyi gençlerimize de unutturmayacağız.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA