CHP Sivas İl Başkanlığı'ndan Berberoğlu'nun Tutuklanmasına Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas İl Başkanlığı, hakkında 25 yıl hapis cezası verilen İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına tepki gösterdi.

CHP Sivas İl Başkanlığı'ndan Berberoğlu'nun Tutuklanmasına Tepki
Parti binasında basın açıklaması yapan CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu, "14 Haziran günü gerçekleşen yargı darbesi ile İstanbul Milletvekilimiz Enis Berberoğlu tutuklanmış, bu tutuklama aynı zamanda yeni bir dönemin başlangıcı olmuştur. 15 yıldır iktidara olan anlayış önce yargıyı FETÖ’ye teslim ederek FETÖ’cü savcı ve hakimler tarafından yıllarca bu ülkenin namuslu, yurtsever askerlerini, bilim adamlarını, gazetecilerini hapse atmıştır" dedi.

İktidar partisinin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ise OHAL ilan ederek bu darbe girişimini kendine kalkan yapmış olduğunu söyleyen Karasu,"Yargıyı bu sefer de kendi yandaşlarına teslim ederek FETÖ ile mücadele ediyorum şemsiyesi altında tüm muhalefet, susturma operasyonuna dönüştürmüştür. 16 Nisan’da getirdikleri anayasa değişkenliğinden sonra yargı tamamen AKP yargı kolları olmuştur. Hiç kimsenin yargıya güveni kalmamıştır" diye konuştu.

Susmayacaklarını dile getiren Başkan Karasu, "Bugün bu kararları veren hakim ve savcılar geçmişteki FETÖ’nün hakim ve savcılarına iyi baksınlar. Gelecekte adalet onlar için de lazım olacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA