Büyükşehir, İftar Sofrasını Erdemli'de Kurdu

İçel Büyükşehir Belediyesi, ilçelerdeki Ramazan etkinlikleri kapsamında iftar sofrasını bu kez Erdemli ilçesinde kurdu. İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Erdemlili vatandaşlarla birlikte oruç açtı.

Büyükşehir, İftar Sofrasını Erdemli'de Kurdu
Erdemli Devlet Bahçeli Meydanı’nda düzenlenen iftar yemeğine, Kocamaz’ın yanı sıra Erdemli Kaymakamı Muhittin Pamuk, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Kocamaz, iftar öncesinde yaptığı konuşmada, Erdemlili vatandaşlar ile Ramazan ayında bir araya geldikleri için duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kocamaz, “Henüz Büyükşehir Belediyesi’nde görev almadan önce başlattığımız ve 3 yıldır da geleneksel hale getirdiğimiz bu iftar sofralarında sizlerle buluşma etkinliğimizi inşallah bundan sonra da sürdüreceğiz” dedi.

Ramazan’ın feyzinden, bereketinden hep birlikte faydalanmak istediklerini belirten Kocamaz, “Hizmetin ibadet olduğunu, Ramazan’ın da bereket ayı olduğunu biliyoruz. Bu vesileyle de bütün ilçelerimizde iftar sofralarında buluşurken o ilçelerimizde bir taraftan yeni hizmetlerle ilgili temeller atıyor, diğer taraftan da tamamlanmış hizmetlerin açılışını yapıyoruz. Vatandaşlarımızla buluşuyor, dertleşiyoruz, yeni projelerimizi anlatıyoruz ve gerçekten Ramazan’ın paylaşma, dayanışma ayı olduğunu hep birlikte vatandaşlarımızla birlikte değerlendiriyoruz, gönüllerimizi buluşturuyoruz. Bu günlere Allah’ın izniyle huzur içerisinde geldik ve inşallah huzur içerisinde bayrama kavuşmayı da Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.

Programda, tasavvuf müziğinin en seçkin örnekleri şair Ahmet Coşkun ve sanatçı Selami Durmuş tarafından seslendirilirken, sahnelenen sema gösterisi Erdemlililere unutulmayacak bir Ramazan akşamı yaşattı. Programda Davut Can Akyüz ve Aşık Sefai de sahne aldı.
Kaynak: İHA