Bütçe Uygulama Sonuçları

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu: 'Ekonomimizden rahatlatan rakamlar gelmeye devam ediyor ve bu eğilimin önümüzdeki aylarda da sürmesini istiyoruz'.

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ekonomiden rahatlatan rakamlar gelmeye devam ettiğini, bu eğilimin önümüzdeki aylarda da sürmesini arzuladıklarını bildirdi.

Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlarda mayıs ayında bütçenin, 6,4 milyar lira fazla vererek iyi bir performans gösterdiğini kaydetti.

Bunun, kendilerinin savunduğu ve istediği bir tablo olduğunu vurgulayan Zeytinoğlu, 'Ekonomimizden rahatlatan rakamlar gelmeye devam ediyor ve bu eğilimin önümüzdeki aylarda da sürmesini istiyoruz. Mayıs ayında bütçeye en büyük katkının vergi gelirlerinden yansıdığını görüyoruz. Vergi gelirleri Mayıs ayında yüzde 20,3, yılın ilk 5 ayında ise 14,3 oranında arttı. Giderler tarafında ise faiz giderlerinde Mayıs ayında yüzde 27,3'lük azalışın bütçeye olumlu yansıdığını görüyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Zeytinoğlu, bütçe gelirlerinin Ocak-Mayıs döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10,5 artışla 255,3 milyar lira, bütçe giderlerinin de yüzde 20,2 yükselişle 266,8 milyar lira olduğunu belirterek, '11,5 milyar lira bütçe açığı verildi. Bu açıkta ekonomik büyümeyi desteklemek amacıyla yapılan teşviklerin etkisi olduğunu biliyoruz. Her zaman vurguladığımız, ekonomimiz için denk bütçe disiplinini savunuyoruz.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA