Bursa BTM, Porto'da Açtığı Stantla İlgi Odağı Oldu

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, Avrupa Bilim Merkezleri ve Müzeleri Birliğinin Porto'da düzenlenen konferansına BTM Exhibit markasıyla katıldı.

Avrupa Bilim Merkezleri ve Müzeleri Birliğinin (Ecsite) Portekiz'de düzenlenen konferansına BTM Exhibit markasıyla katılan Bursa Bilim Teknoloji Merkezi (BTM), açtığı stantla ilgi odağı oldu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Bursa BTM'nin de üyesi olduğu Ecsite, bu yıl 'Hayatın Her Yeri' temasıyla binden fazla bilim merkezi profesyonelini ve müze temsilcilerini Portekiz'in Porto kentinde buluşturdu.

Ürettiği eğitim teknolojileri ve deney düzenekleriyle Türkiye'de öncü olan Bursa BTM, Portekiz'deki konferansta açtığı stantla hem Bursa'yı tanıttı hem de ürettiği bilimsel deney düzenekleri ve eğitim teknolojilerini Avrupa'da görücüye çıkardı.

52 ülkeden 370'nin üzerinde üyesi bulunan Ecsite'nin Porto Üniversitesi Doğa Tarih ve Bilim Müzesinin ev sahipliğinde, eski gümrük binası Alfandega'da gerçekleştirilen konferansında yerini alan Bursa BTM, açtığı stantla ilgi odağı oldu. Birçok farklı ülkeden bilimseverin atölye çalışması yapma imkanı bulduğu Bursa BTM'nin standı TÜBİTAK'tan da tam not aldı.

Ecsite'nin konferanslarını takip etmek üzere Porto'da bulunan TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanı Profesör Doktor Şemsettin Türköz, BTM Exhibit standını ziyaret ederek BTM Genel Koordinatörü Rıfat Bakan'dan bilgi aldı.

Bursa BTM'yi uluslararası arenadaki çalışmalarından dolayı tebrik eden Türköz, yapılan atölye çalışmalarını yerinde inceledi. Bursa BTM, standa gelen ziyaretçilerini kestane şekeri, Türk kahvesi ve Türk lokumuyla ağırlıyor. Üç gün sürecek etkinliğe binin üzerinde bilim merkezleri profesyonelinin katılacağı tahmin ediliyor.

- Ecsite

370'den fazla üyesiyle bilim merkezleri ağı için büyük önem arz eden Avrupa Bilim Merkezleri ve Müzeler Birliği, dünya genelindeki pek çok bilim merkezinin ortak biçimde proje ürettiği ve geliştirdiği saygın bir kuruluş olarak tanınmaktadır. Bursa BTM'nin de üyesi olduğu Ecsite, gün geçtikçe ortak çalışma bilgi paylaşımı ağını genişletmektedir.
Kaynak: AA