Başkan Ak, Keçiören'in En Genç 15 Temmuz Gazisine Konuk Oldu

Rahmet, paylaşma ve bereket ayı olan Ramazan’da ev ziyaretlerini sürdüren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Bağlum’da iki eve konuk oldu.

Başkan Ak, Keçiören'in En Genç 15 Temmuz Gazisine Konuk Oldu
Başkan Ak, 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığı’nın önünde helikopterden açılan ateş sonucu böbreğine şarapnel parçası isabete eden Keçiören’in en genç gazisi Kevser Kutlu’yu (15) ziyaret etti. Semra (43) ve Halil İbrahim Kutlu (47) çiftinin 4 çocuğundan biri olan Kevser Kutlu o geceyi şöyle anlattı:

“Ablam Sena Nur (20), abim Ethem (24), kardeşim Muhammet Ali (6) ve annem köydelerdi. Babam ile biz evdeydik, arkadaşım beni arayıp darbe oluyor dedi, televizyonu açtığımda Cumhurbaşkanımızın herkesi sokağa davet ettiğini gördüm. Babam ile birlikte çıktık. Önce Kızılay’a gittik."

Tankın içine girdiğini ve darbeci askerlere teslim olun dediğini söyleyen Kutlu, “Seni vururuz dediler, ben bir Türk kızını vuracak mısınız diye sordum. Hatta tankı tekmeleyen ve taş atan insanları durdurdum.” ifadelerini kullandı. Eğitimine bir yıl ara veren genç kız, inşallah şehit olurum diyerek evden çıktığını da sözlerine ekledi.

Baba Halil İbrahim Kutlu ise “Bana önce kızın şehit oldu dediler, başımdan aşağı kaynar sular döküldü, Numune Hastanesi’ne götürmüşler, o gün yeğenim de gazi oldu, kızım 10 gün yeğenim de 15 gün hastanede yattı” diye konuştu.

Başkan Ak’ın “geçmiş olsun” sözüne “vatan sağolsun” diye yanıt veren Kevser Kutlu, “Bana kız başına nasıl çıktın diyorlar, sen çıkmasan ben çıkmasam kim çıkacak.” dedi.



“Ben de 3 oğlumla 15 temmuz vatan mücadelesine katıldım”

Cesareti ve vatan sevgisinden ötürü Kutlu’yu tebrik eden Başkan Ak 15 Temmuz’un istila ve işgal amaçlı bir girişim olduğunu söyleyerek, “Ben de o gece 3 oğlumla birlikte önce Emniyet Genel Müdürlüğü, sonra Jandarma Genel Komutanlığı ve Külliye’ye gittim. O gece Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla milletimiz bu istilaya geçit vermedi, şehitlerimize, gazilerimize minnettarız.” diye konuştu.

15 Temmuz’da geçen yıl olduğu gibi yine Emniyet Müdürlüğü’nden Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bulunan Millet Camii’ne kadar yürüyeceklerini hatırlatan Başkan Ak, Kutlu’yu bu yürüyüşe davet etti. Türk Bayrağı, Kur’an-ı Kerim ve 15 Temmuz İstiklal ve İstikbal Zaferinin Adı, Keçiören’de Vatan Mücadelesi kitaplarını da hediye eden Ak, ailenin her zaman yanında olduğu mesajını vererek evden ayrıldı.

Çocukların karne sevincini paylaştı

Başkan Ak’ın ikinci durağı ise Bağlum Kafkaslar Mahallesi’nde yaşayan Esma (42), Ekrem Ulusu (45) çifti oldu. Melike (16), Enes (13), Elif (7) adlarında 3 çocuğu olan çift Başkan Ak’ı görünce heyecan ve şaşkınlıklarını gizleyemedi. Başkan Ak, “Canımız çay isteyince kapı çalıp bir çayınızı içmeye geliyoruz.” dedi.

10 senedir Bağlum’da ikamet eden Çankırılı çiftin en küçük çocuğu Elif’e ve oğulları Enes’e “Karnenizi getirin güzel mi bir bakayım” diyen Ak, harçlık vererek yap -boz, akıl oyunları seti, Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti. 7. sınıfa giden komşularının oğlu Hüseyin Ocak’a da harçlık ve yap-boz veren Ak, yap-bozdaki Kartaltepe Kent Ormanı’nın nerede olduğu sorusuyla karşılaştı. Ak, Ocak’a Kartaltepe Kent Ormanı’nı tarif ederek, “Yürüyerek bile gidebilirsin, ben çocukken hiç üşenmez, dağ taş pikniğe giderdim. Oradaki Çanakkale Anıtımızı da görürsün” dedi.

Kaynak: İHA