Babadağ'da Yamaç Paraşütüne Çinli Turist İlgisi

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Babadağ'da yamaç paraşütüne ilgi gösteren Çinli turistler yoğunluk oluşturdu.

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Babadağ'da Çinli turistlerin yamaç paraşütüne ilgisi, turizmcileri sevindirdi.

Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi, farklı hava koşullarında uçuşa imkan veren 4 pistiyle yerli ve yabancı misafirlere ev sahipliği yapıyor.

Muhteşem manzarası ve güvenli uçuşa elverişli fiziki şartlarıyla dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezleri arasından gösterilen Babadağ, sezon öncesi tanıtımlar sayesinde Çinli turistlerin ilgisini çekiyor.

Yamaç paraşütü pilotu Cemal Övet, gazetecilere yaptığı açıklamada, sezon öncesi İstanbul'daki Çinli acentelerle çalışan firmalarla Tayvan'da tanıtım toplantısına katıldıklarını söyledi.

İki saat süren toplantıya Tayvan ve Çin'den otuzar acentenin katıldığını belirten Övet, şöyle konuştu:

'Acentelere Fethiye'nin tanıtım CD'lerini dağıttım. Burada katılımcılara Fethiye bölgesiyle ilgili sunum yaptım. Tayvan, turist potansiyeli yüksek bir bölge. Buradan 70 bin kişi Türkiye'ye tatile geliyor. Hedefimiz 150 bin Tayvanlıyı Türkiye'ye getirmek. En az 20 binini de Fethiye'ye getirmek istiyoruz. Şu anda çalışmalar iyi gidiyor. Bu ayın 20'si gibi 40 kişilik Çinli ve Tayvanlı acente sahibi bölgeye gelecek. Bölgede dolaşıp yamaç paraşütü yapacaklar.'

- 'Fethiye'ye 6 bin Çinli bekliyoruz'

Övet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çin ile yaptığı anlaşmalar sayesinde Asya pazarındaki yükselişten memnun olduklarını anlattı.

Asyalıların şu anda düzenli şekilde tatile gelmeye başladıklarını ifade eden Övet, 'Sezon sonuna kadar Fethiye'ye 6 bin Çinli bekliyoruz. Asyalılar geldiği zaman ortalık bir anda doluyor. Esnafımızın da yüzü gülüyor. İnşallah sezon sonuna kadar her şey yolunda gider.' dedi.

Babadağ'dan yamaç paraşütüyle uçuş yapan Çinli Max Tong (27), bu spor için dünyada en güzel yerin Fethiye olduğunu söyledi.

Jing Si Chen (26) de yamaç paraşütüyle uçuşun heyecan verici olduğunu ve çok sevdiğini ifade etti. Türkiye’nin güzel bir ülke, Fethiye'nin de çok güzel bir yer olduğunu vurgulayan Chen, ülkesinde herkese yamaç paraşütünü tavsiye edeceğini kaydetti.
Kaynak: AA