Avrupa'da Ülkemizi Temsil Eden İki Eczacıdan Biri Oldu

Malta’da 34 ülkeden 77 delegenin katılımıyla gerçekleştirilen 47. Avrupa Hastane Eczacıları Genel Kurulu’nda ülkemizi Giresun Özel Ada Hastanesi’nden Ecz. Arif Özdemir ve Konya Eğitim Araştırma Hastanesi’nden Uzm. Ecz. Ersin Güner temsil etti.

Avrupa'da Ülkemizi Temsil Eden İki Eczacıdan Biri Oldu
Malta’da 2 gün süren genel kurulda öncelikle son bir yılda Avrupa Hastane Eczacıları Birliği’nin gerçekleştirdiği faaliyetler, yönetim kurulu raporları ve kurumun bütçe ayrıntıları hakkında yönetim kurulu tarafından delegelere çeşitli sunumlar yapıldı. Genel kurula üye ülkeler tarafından da son bir yılda hastane eczacılığı alanında gerçekleştirilmiş önemli faaliyetler ile ilgili rapor sunumları yapıldı.

Türkiye adına sunumu yapan Giresun’dan katılan Eczacı Arif Özdemir; “Avrupa Hastane eczacılığı beyanları tüm Avrupa Birliği üyesi ülkelerde 2019 yılına kadar benimsenmesi istenen 44 maddeden oluşmaktadır. Bu beyanlar ile ilgili olarak her ülkeden en az bir ulusal elçi daha önceden belirlenmiş ve bu elçiler de yaklaşık 6 aydır çeşitli çalışmalar yapmaktaydı. Önümüzdeki yıllarda Avrupa’da gerçekleştirilmesi hedeflenen faaliyetler ile ilgili olarak çalışma gruplarıyla çeşitli çalışmalar yapıldı. Ayrıca yönetim kurulu üyeliklerinden boşalan 3 sandalye için tekrar seçimler yapıldı. Genel kurulun bir sonraki toplantı yeri Romanya’nın Başkenti Bükreş olarak belirlendi. Bu toplantıda da ülkemizi Konya Eğitim Araştırma Hastanesi’nden Uzm. Ecz. Ersin Güner ile birlikte temsil edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA