AÜ E-Sertifika Programları Kayıtları Başladı

Anadolu Üniversitesi uzaktan öğretim sistemi bünyesinde programa kayıtlar 23 Haziran'a kadar sürecek.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) uzaktan öğretim sistemi bünyesinde, bireylerin mevcut bilgilerini güncelleme, ilgi alanlarına göre farklı alanlarda eğitim alma olanağı sağlayan e-Sertifika programlarının 2017 yaz dönemi kayıtları başladı.

AÜ'den yapılan açıklamaya göre, her biri üç ders içeren, eğitim ve öğretimin internet üzerinden, sınavların ise gözetim altında yapıldığı, üç ay süreli eğitimlerden oluşan AÜ'nün e-Sertifika programları ilk kez 2007 bahar döneminde başladı.

İlgi alanlarına göre farklı alanlarda eğitim alma olanağı sağlayan esnek bir eğitim programı e-Sertifika, personeli ya da hedef kitlesi farklı bölgelerde bulunan kurum ve kuruluşların hizmet içi eğitimlerini, standart ve kaliteli sağlamaları için fırsat oluşturuyor.

Kayıtlar, 23 Haziran'a kadar 'https://esertifika.anadolu.edu.tr' internet adresinden gerçekleştirilecek.

- 6 yeni program açıldı

Bu yıl yaz döneminde Gelişimsel Destek Eğitimci/Uzman e-Sertifika ve Gelişimsel Destek Ebeveyn/Bakıcı e-Sertifika şeklinde iki grup olarak tasarlanan 6 yeni e-Sertifika programı açıldı.

Söz konusu dönemin e-Sertifika programlarının sınavları, Türkiye'de 81 ilde ve Almanya'nın Köln şehrinde online gerçekleştirilecek.

Böylece katılımcılar yaşadıkları ilden ayrılmadan, kayıt başvurusu sırasında tercih etmiş oldukları ilde yer alan sınav merkezinde e-Sertifika programları sınavlarına katılabilecek.
Kaynak: AA