Akyürek Açıklaması 'Konya'nın Başarısı Birlik Ve Beraberlikten Kaynaklanıyor'

Konya’daki ayakkabıcı esnafıyla iftarda bir araya gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, artık Konya’nın her bölgesinin kıymetli hale geldiğini belirterek, bunun Konya’nın birlik ve beraberliğinden, aynı duygu ve düşüncede olmasından kaynaklandığını söyledi.

Akyürek Açıklaması 'Konya'nın Başarısı Birlik Ve Beraberlikten Kaynaklanıyor'
Konya Büyükşehir Belediye Tahir Akyürek, Konya’daki Ayakkabıcılar Esnaf Odası mensupları ve aileleriyle iftar programında bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Spor ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen iftarda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın en önemli dinamiklerinden olan Konya siyasetinin, sosyal hayatının, ekonomisinin ve yönetiminin en önemli gruplarından olan ayakkabıcı esnafıyla birlikte olmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Konya ekonomisinin bel kemiğini esnafın oluşturduğunu, Konya esnafının devlet kapısında iş beklemeyerek kendi işini kurduğunu ifade eden Başkan Akyürek, esnafların çalıştırdıkları kişilerle birlikte şehirde yaklaşık 500 bin kişiye iş temin ettiğini belirterek, teşekkür etti. İçinde bulundukları alanın önceden hoş olmayan yapılardan müteşekkil bir halde olduğunu hatırlatan Başkan Akyürek, “Artık şehrimizin her bölgesi böyle kıymetli bir hale geliyorsa bu Konya’mızın birlik ve beraberliğinden kaynaklanıyor, aynı duygu ve düşüncede olmasından kaynaklanıyor. Konya’mızın bir inanç şehri, bir iman şehri olmasından kaynaklanıyor. Bugüne kadar ayakkabıcılarımızla, ayakkabıcılar odamızla birlik ve beraberlik içinde çalıştık. Eski ayakkabıcılar sanayi bölgesinin yeniden yapılanması noktasında hala tam mesafe alamadık fakat bu konuda bir açık çek verelim. Ayakkabıcı esnafımızın uygun bulduğu konut, büro, ofis gibi imarla ilgili düzenlemeyi Büyükşehir Belediyesi olarak yapmaya hazır olduğumuzu ifade ediyorum” dedi.

Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Hasan Uzman da kendilerini iftarda ağırlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür etti.
Kaynak: İHA