AKDİM Üyelerinin FETÖ'den Gözaltına Alınması

Kapatılan AKDİM'in üyelerine yönelik 4 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınana 28 şüpheliden 16'sı adliyeye sevk edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında kapatılan Antalya Kültürler Arası Diyalog Merkezi Derneğinin (AKDİM) yönetim kurulu, denetleme kurulu ve üyelerine yönelik 4 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 28 şüpheliden 16'sı adliyeye sevk edildi.

Derneğin yönetim kurulu, denetleme kurulu ve üyelerine yönelik 2 Haziran'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 28 şüpheliden 12'si soruşturma savcısının talimatıyla serbest bırakıldı. 16 şüpheli ise emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

FETÖ/PDY'ye müzahir olduğuna yönelik tespitler ile 667 sayılı KHK ile kapatılan AKDİM'in yönetim kurulu, denetleme kurulu ve üyelerine yönelik Antalya, İstanbul, Adana ve Denizli illerinde eş zamanlı operasyonlar yapılmıştı. Operasyonlarda gözaltı kararı verilen 35 kişiden 28'i yakalanmıştı.

Örgüte yönelik daha önceki operasyonlarda AKDİM'in yönetim kurulunda, denetim kurulunda ve üye olarak yer alan 7 şüphelinin tutuklandığı, 7 kişinin örgüte üye olmak suçundan arandığı, 8 kişi hakkında da işlem yapıldığı kaydedildi.
Kaynak: AA