AFAD Gönüllüleri Katılım Belgelerini Aldı

Afet ve Acil Durum Başkanlığının (AFAD) ‘O Kahraman Benim’ projesi kapsamında Sakarya’da yürütülen projesi çerçevesinde eğitimlerini tamamlayan AFAD Gönüllüleri, düzenlenen programda katılım belgelerini İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş’ın elinden aldı.

AFAD Gönüllüleri Katılım Belgelerini Aldı
AFAD Gönüllüler, temel afet bilinci eğitimleri, ilk yardım eğitimi, yangınlara müdahale teknikleri eğitimleri ve son olarak arama kurtarma birlik müdürlüğünde hafif arama kurtarma eğitimleri olmak üzere 4 aşamalı bir eğitimden geçti. Gönüllüler almış oldukları bu eğitimlerle olası bir afette önce kendilerini, yakın çevrelerini ve afetten zarar gören insanları kurtarmak için bilinçli bir şekilde müdahale görevi yapacaklar. Eğitimleri başarı ile tamamlayıp katılım belgelerini alan gönüllüler, “Bizim daha önce AFAD gibi önemli bir kurumdan haberimiz yoktu, afet konusunda duyarlılığımız ve bilgimiz yeterli değildi. Bu eğitimler sayesinde çok şey öğrendik, başta AFAD İl Müdürümüz Hüseyin Kaşkaş olmak üzere AFAD eğitmenlerine, İl Sağlık Müdürlüğü eğitmenlerine, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı eğitmenlerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandılar.

Sakarya AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş ise, “AFAD olarak eğitime katılarak gönüllümüz olan atandaşlarımıza teşekkür eder, devam eden AFAD Gönüllü eğitimlerimize tüm vatandaşlarımızın katılmasını umarız” dedi.

Kaynak: İHA