2017 Man Booker Uluslararası Ödülü

Edebiyat dünyasının en saygın ödülleri arasında gösterilen Man Booker Uluslararası Ödülü'nü kazanan isim, Londra'daki Victoria & Albert Müzesi'nde açıklandı 'Bara Giren At' adlı eseriyle savaş karşıtı İsrailli yazar David Grossman ödüle layık görüldü.

Edebiyat dünyasının en saygın ödüllerinden biri kabul edilen Man Booker Uluslararası Ödülü'nü, 'A Horse Walks İnto A Bar' (Bara Giren At) adlı romanıyla 63 yaşındaki ünlü İsrailli yazar David Grossman kazandı.

Ödüle layık görülen isim, İngiltere'nin başkenti Londra'daki ünlü Victoria & Albert Müzesi'nde yapılan 2017 Man Booker Uluslararası Ödül Töreni'nde açıklandı.

Grossman'ın ödüllü kitabında hikaye İsrail'in küçük bir kasabasındaki gece kulübünde geçiyor. Oldukça hassas ancak çok yaratıcı bir çocuk olan Dovale'ın komedyen olarak sahneye çıkışı ve kendi içinde yaşadığı çelişkiler okuyucuya aktarılıyor.

Kitabın yazarı Grossman ile çevirmeni Jessica Cohen, 50 bin sterlin (222 bin TL) para ödülünü paylaşacak.

David Grossman, eserlerinin yanı sıra birçok platformda İsrail'in Filistin'e yönelik politikalarını eleştiren ve savaş karşıtı görüşleriyle de biliniyor.

Jüri üyeleri arasında ünlü yazar Elif Şafak'ın da olduğu Man Booker Uluslararası Ödülü, İngilizce kaleme alınan ya da İngilizce çevirisi yapılmış eserlere veriliyor.
Kaynak: AA