11. Cumhurbaşkanı Gül, Hemşehrileriyle İftarda Buluştu

Gül: 'Bir taraftan kendi geleneklerimizi, örflerimizi ve Kayseri kültürünü, Kayseri dışında da yaşatırken, diğer taraftan Kayseri’yi yakından takip edip, katkı vermeye devam edeceğiz.'

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hemşehrileriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Gül, Kayseri İli Yardım Derneği İstanbul Şubesi’nin Beşiktaş'taki Four Seasons Otel'de düzenlediği iftara eşi Hayrunnisa Gül ile katıldı.

Burada konuşan Gül, böyle güzel bir ramazan akşamında İstanbul’da hemşehrileriyle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek, bundan dolayı dernek yöneticilerine teşekkür etti.

Bu geleneğin oluşmasında emeği geçenleri rahmetle andığını dile getiren Gül, onların yerini dolduran, gurur duydukları hemşehrilerinin de bulunduğunu, bu geleneğin canlı bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi.

'Hepimiz şunun farkındayız, doğduğumuz yerde artık yaşamıyoruz ama doğduğumuz yeri veya babalarımızın doğduğu yeri, memleketimizi, Kayseri’yi de hiçbir zaman unutmuyoruz.' diyen Gül, bunun neticesinde Kayseri’de Türkiye’ye örnek birçok hayır işinin yapıldığını anımsattı.

Bugün Kayseri’deki 4 üniversitenin ikisinin devlet üniversitesi olduğunu, bütün bunlarda devletten çok hayırseverlerin hakkının geçtiğini, büyük fedakarlıklarının olduğunu vurgulayan Gül, şunları kaydetti:

'Cumhurbaşkanı olduğum dönemlerde en çok gurur duyduğum, övündüğüm taraflardan birisi de buydu. Gittiğim her yerde Kayseri’nin bu hayırseverliği, ailelerin birbiriyle hayırseverlikte yarışması ve bu geleneğin çocuklarına, torunlarına yansıması, onların da bu düşünce ve hissiyat içinde olmaları, büyük bir gurur kaynağı olmuştur.

Her dönemin bir faaliyet şekli vardır. Bizler ilk İstanbul’a geldiğimizde 1960’lı yılların sonunda, sığınacağımız tek liman Çapa’daki Kayseri Yurdu'ydu. Hepimiz orada bir iki sene kalır, ayrılır, yeni gelenlere fırsat verirdik. Şimdinin faaliyetleri daha farklı şekilde oluyor. Burslar, sosyal bir sürü çalışmalar, dayanışmalar, tüm bunlar hepimizin çok övündüğü faaliyetlerdir, fedakarlıklardır. Bundan dolayı her zaman Kayseri ile gurur duydum, övündüm. İnanıyorum ki bundan sonra da güçlü bir şekilde devam edecektir. Bir taraftan kendi geleneklerimizi, örflerimizi ve Kayseri kültürünü, Kayseri dışında da yaşatırken, diğer taraftan Kayseri’yi yakından takip edip, katkı vermeye devam edeceğiz.'

İftara, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız ile İsmail Tamer, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Kayseri İli Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Çetinsaya, Kayserili iş adamları da katıldı.

Kaynak: AA