Yozgat'ta Köy Yollarının Standardı Yükseltiliyor

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, köy yollarının standartlarının yükseltileceğini söyledi.

Vali Yurtnaç, Sorgun ilçesine bağlı Doğankent ile Sarıkaya ilçesine Karayakup kasabaları arasındaki yol çalışmalarını inceledi.

İl Özel İdaresi yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Yurtnaç, köy yollarının sıcak asfaltla buluşması için hummalı bir çalışma başlatıldığını belirtti.

Yaz mevsimini çok iyi değerlendireceklerini aktaran Yurtnaç, 'Havaların ısınmasıyla köy yollarındaki çalışmalara ağırlık verdik. Saatte 240 ton asfalt üretebilen tesisimizin kurulumu tamamlandı ve üretim yapmaya hazır hale geldi. Bu sayede hem daha kaliteli yollar yapacağız hem de üretimi kendimiz yaptığımız için maliyeti düşüreceğiz.' dedi.

Doğankent ile Sarıkaya arası yolun zemin çalışmalarının hızlı şekilde yapıldığını kaydeden Vali Yurtnaç, 'Bu yol vatandaşlar tarafından sık kullanılan ve trafiğin yoğun olduğu bir yol. Şu anda zemin çalışmaları devam ediyor. Bunun yanı sıra yolumuzu genişletiyoruz. Altyapı çalışmalarımız tamamlandığı zaman asfalt atmaya başlayacağız. Artık yollarımız standartlara uygun, vatandaşlarımızın rahatlıkla kullanabileceği düzeyde olacak.' diye konuştu.

Kaynak: AA